Ingezonden persbericht


Persbericht

20 maart 2003

Fenestrae levert webservices voor mobiele telefoons

~ op webservices gebaseerde oplossing creëert binnen enkele dagen passende applicaties voor mobiele berichten ~

Fenestrae heeft een op Microsoft .NET gebaseerde oplossing geïntroduceerd die gebruik maakt van 'short message service' (SMS) om webservices-informatie uit te wisselen met mobiele apparaten ('pushing' en 'pulling'). De technologie, Fenestrae Communications Server (FCS) genaamd, wordt al ingezet bij één van de grootste 'mobile banking'-projecten ter wereld.

In de afgelopen twee jaar is het gebruik van SMS enorm toegenomen, zowel in de consumenten- als de zakelijke markt. Dagelijks worden er meer dan één miljard tekstberichten verstuurd. De meeste SMS-oplossingen zijn echter nog steeds gebaseerd op gepatenteerde technologieën, zijn erg duur in aanschaf en gebruik en voeden de toenemende twijfel omtrent de betrouwbaarheid van SMS-diensten.

De Fenestrae Communications Server is een kant-en-klare oplossing die gebaseerd is op open webservices standaarden. Het is ontworpen om high-capacity en betrouwbare messaging-diensten te leveren en kan meer dan 15 mobiele berichten per seconde verwerken.

Wereldwijd zijn er op dit moment meer dan één miljard mobiele telefoonabonnementen. Slechts enkele ontwikkelaars zijn echter actief in deze lucratieve markt, omdat de complexiteit en ontwikkelingskosten voor het creëren van schaalbare en betrouwbare mobile messaging applicaties voor de meesten een onoverkomelijk obstakel zijn gebleken. Fenestrae Communications Server biedt ontwikkelaars nu de mogelijkheid mobiele toepassingen zeer snel en efficiënt te creëren.

"Fenestrae's op webservices gebaseerde interfaces voor het sturen van mobiele berichten maken, in combinatie met tools zoals Microsoft Visual Studio .NET, de ontwikkeling van interactieve en 'push'-gebaseerde SMS-berichten zeer efficiënt. Dit reduceert de ontwikkeltijd tot dagen in plaats van weken of maanden," zei Marcel van der Heijden, product manager bij Fenestrae.

"Visual Studio .NET s ondersteuning voor het bouwen en inzetten van webservices biedt ondernemingen de basis om bedrijfskritische, op browser-gebaseerde mobiele toepassingen te creëren," zei Mike Kass, product manager voor de Developer and Platform Evangelism divisie bij Microsoft Corp. "Vanaf nu wordt het met de webservices toepassing van Fenestrae mogelijk mobiele berichten uit te wisselen met alle Microsoft-ontwikkelaars door middel van SMS, als één van de vele communicatiemiddelen."

(385 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Fenestrae
Fenestrae is opgericht in 1990. Het bedrijf levert enterprise-class softwareoplossingen voor de mobiele en draadloze wereld. Fenestrae s oplossingen bieden werknemers de vrijheid om vanaf iedere locatie toegang te kunnen verkrijgen tot belangrijke bedrijfsinformatie en deze te kunnen beheren - wanneer en waar ze maar willen en met welk apparaat dan ook. Hierdoor zijn Fenestrae s oplossingen grensoverschrijdend op het gebied van tijd, media en zakelijke applicaties.

Met Fenestrae's bewezen mobiele oplossingen kunnen klanten op een veilige manier hun mobiele apparatuur integreren met bedrijfsapplicaties en e-business oplossingen. Wereldwijd mag het bedrijf meer dan 8.000 bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Fenestrae is ook een toonaangevende aanbieder van fax server software en software voor integrated messaging.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Den Haag met kantoren in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Spanje en Hong Kong. De belangrijkste producten van het bedrijf, Fenestrae Enterprise Mobility Server (EMS) en Fenestrae Faxination, worden verkocht via een internationaal partnernetwerk dat meer dan 60 landen beslaat. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan http://www.fenestrae.com.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Marieke van Zuien bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: yvonnev@lewispr.com/mariekev@lewispr.com
Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com