Akzo Nobel

Akzo Nobel opent nieuwe poedercoatingsfabriek in Vietnam

Arnhem, 20 maart 2003 Akzo Nobel heeft een nieuwe poedercoatingsfabriek geopend in Ho Chi Minhstad, het commerciële centrum van Vietnam. Samen met joint venture-partner Chang Cheng Securities was Akzo Nobel de eerste die investeerde in de productie van poedercoatings in Vietnam. De fabriek produceert het volledige assortiment van Akzo Nobels Interpon® poedercoatings. Het is de 12de locatie van Akzo Nobel Powder Coatings in de regio Asia-Pacific.

"De opening in Vietnam is wederom een belangrijke mijlpaal in onze voortdurende inspanningen om onze poedercoatingsactiviteiten geografisch verder uit te breiden, verklaarde Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten. Dit is het meest recente voorbeeld van een serie strategische investeringen door de Coatings-groep in deze regio. Onze leiderschapspositie in de Aziatische poedercoatingsmarkt wordt hierdoor verder versterkt. Vorig jaar vertoonde die al een sterke groei door de overname van de poedercoatingsactiviteiten van Ferro Corporation in Asia-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika.

"Het is altijd al onze strategie geweest om nadrukkelijk aanwezig te zijn in iedere regio en elk marktsegment. Wij willen onze klanten - waar dan ook ter wereld - optimaal kunnen bedienen, aldus Bill McPherson, General Manager van Akzo Nobel Powder Coatings. "Sinds de ingebruikname hebben wij de productie van poedercoatings in onze andere fabrieken in de regio naar Vietnam verplaatst. Wij zijn nu in staat onze klanten, ter plekke, het volledige assortiment aan te bieden.

De fabriek, waar momenteel 80 mensen werken, bevindt zich op een terrein van 10.000 m2.

Internet: www.akzonobel.nl; www.interpon.com; www.resicoat.com

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343