Provincie Flevoland



Wegwerkzaamheden aan provinciale weg Nagele

De provincie is deze week begonnen met de herinrichting van de provinciale weg door de bebouwde kom van Nagele. Om deze werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, moeten bepaalde delen van de weg enige tijd worden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid door middel van borden. Als de werkzaamheden klaar zijn voldoet de weg weer aan de eisen van de tijd, waarbij rekening is gehouden met zowel de belangen van de omwonenden als het doorgaande verkeer.

Om de overlast door de wegwerkzaamheden zoveel mogelijk te beperken wordt het werk in fases uitgevoerd. De eerste fase is inmiddels al afgerond. Daarbij ging het om het opbreken het fietspad tussen de rotonde Havenweg en de Zuiderpoort.

Deze week is begonnen met de tweede fase. In de periode tot en met 28 maart (week 12 en 13) wordt het weggedeelte tussen de Eggestraat en de bebouwde kom (Akkerstaart) opnieuw geasfalteerd. Daarbij wordt bij de aansluiting van de Zuidwesterringweg/Noorderpoort een
kruispunt-plateau aangelegd om de verkeersveiligheid te vergroten. Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden wordt het weggedeelte geheel afgesloten voor het wegverkeer. De bus zal deze weken via de Noorderpoort door de bebouwde kom van Nagele worden geleid.

In de maand april wordt de derde fase uitgevoerd. In deze fase gaan de nutsbedrijven aan de slag met het omleggen van kabels/leidingen tussen de rotonde Havenweg en de aansluiting van de Zuiderpoort. De weg hoeft hiervoor niet te worden afgesloten, maar het verkeer moet wel rekening houden met enige hinder.

Tot slot wordt in de maand mei de afronding van het project ter hand genomen. In deze laatste fase wordt het weggedeelte tussen de rotonde Havenweg en de aansluiting van de Eggestraat (Ploegstraat) onder handen genomen. Er worden kruispuntplateaus aangelegd bij de aansluitingen van de Klamp/sportterrein en de Zuiderpoort. Langs de oostzijde van de weg wordt een nieuw fietspad aangelegd. Naast dit fietspad wordt het voetpad (opnieuw) aangelegd. Door de aanleg van dit fietspad verdwijnt de huidige parkeerstrook. Hiervoor komen nieuwe parkeerplaatsen voor personenautos in de plaats. Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden wordt dit weggedeelte geheel afgesloten voor het weg-verkeer. De bus zal in deze periode via de Eggestraat rijden, waarbij ter hoogte van de loswal een tijdelijke halteplaats wordt gemaakt.