Provincie Flevoland



Aanleg rotonde Houtribweg - Parlaan

De kruising Houtribweg - Parlaan in Lelystad wordt het komende halfjaar omgebouwd tot een rotonde. Ook de nabijgelegen Strandweg wordt op deze rotonde aangesloten. De aanleg van deze rotonde is tot stand gekomen na overleg met de gemeente Lelystad en de
projectontwikkelaar van het nabijgelegen Flevo Golf Resort, de Unigolf Groep.

De bewoners van het golfpark hebben aangedrongen op snelle aanleg van een rotonde om de verkeersveiligheid te vergroten. Dit project stond voor de provincie pas gepland in 2008 omdat andere verbeteringen in het provinciale wegennet hogere prioriteit hebben. Toch kan de aanleg nu versneld worden uitgevoerd, omdat de gemeente Lelystad en de projectontwikkelaar een financiële bijdrage hebben geleverd.

De werkzaamheden zijn begonnen met de aanleg van het grondwerk. De grond krijgt dan de gelegenheid om in te klinken en vervolgens wordt omstreeks juni een begin gemaakt met het verleggen van kabels en leidingen en de omlegging van de Strandweg. Na de bouwvakantie zal gestart worden met de aanleg van de rotonde. Volgens de planning zal het werk begin oktober gereed zijn. De totale kosten van het project bedragen 560.000 euro.

Voor het verkeer blijft de overlast beperkt. Tijdens de werkzaamheden wordt een snelheidsbeperking ingesteld. Maar de kruising zal niet worden afgesloten.