Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
20 maart 2003

Vaassen/Oene-branden
In de nacht van 19 op 20 maart zijn er twee branden ontstaan in schuren aan de Weteringdijk. Omstreeks 02.49 uur kwam de eerste melding binnen van een brand in een grote schuur van 20 bij 50 meter behorend bij een woning aan de Weteringdijk in Vaassen. In de schuur waren machines, gereedschap en stro opgeslagen. Terwijl de brandweer van Vaassen, Epe, Oene, Apeldoorn en Terwolde aan het blussen was, kwam er een tweede melding van een schuurbrand binnen. Betrof een schuur behorend bij een boerderij aan de Weteringdijk in Oene. De schade hier viel mee. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van beide branden.

Oldebroek- woninginbraak
In de nacht van 18 op 19 maart is er ingebroken in een woning aan de Kostersweg.
De daders kwamen binnen door een raam aan de voorzijde van de woning te forceren. Ontvreemd werd een televisie, naaimachine en geldbedrag.

Oldebroek-diefstal uit auto.
Een 32-jarige man uit Oldebroek deed aangifte van inbraak in een bedrijfsauto welke hij in de nacht van 18 op 19 maart had geparkeerd aan de Ratelaar. De achterruit was geforceerd en een hoeveelheid gereedschap was weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend

Harderwijk-verkeersongeval met letsel
Op 19 maart is een 15-jarige jongen uit Harderwijk aan het skaten op de Karel Doormanlaan. Een 32- jarige man uit Harderwijk die met zijn auto aan kwam rijden zag hem te laat en kon niet tijdig remmen waardoor een aanrijding volgde. De skater had een hoofdwond en last van zijn dij en is overgebracht naar het St Jansdal ziekenhuis.

Nunspeet-laserguncontrole
Op 19 maart werd er een laserguncontrole gehouden op de Stationslaan, Oenerburgerweg en de Elburgerweg. Alleen op de Elburgerweg werden enkele overtredingen geconstateerd..
Er geldt hier tijdelijk een max. snelheid van 30 km/uur i.v.m. wegwerkzaamheden.
In totaal zes bekeuringen uitgeschreven.






038-375 10 50 ---- --