Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen, brandje in uiterwaarden aangestoken Publicatiedatum: 20-03-2003

Twee Wageningse jongens van 10 jaar hebben woensdag tegenover de politie bekend een brandje te hebben gesticht in de uiterwaarden langs de Rijn, nabij de Grebbedijk in Wageningen. Rond half drie `s middags werden politie en brandweer gewaarschuwd voor een buitenbrand in de uiterwaarden aan de Grebbedijk. Een getuige had de twee knapen kort tevoren bezig gezien met vuurtje stoken. Toen de zaak uit de hand liep had het tweetal nog getracht met emmers water de boel te blussen. De brandweer moest er echter aan te pas komen om het vuur uit te maken. Een stuk land van ongeveer 100 bij 50 meter werd door het vuur aangetast. De knapen werden door de politie onderhouden en aan hun ouders overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, fietser breekt enkel bij aanrijding
Publicatiedatum: 20-03-2003

Een 64-jarige man uit Nijkerk heeft woensdagmiddag een gebroken enkel opgelopen bij een aanrijding op de Torenstraat, nabij de Brinkstraat in zijn woonplaats. Het ongeval gebeurde omstreeks half twee, toen de fietser op de Torenstraat werd aangereden door een automobiliste uit Nijkerk, die vanaf de Brinkstraat de Torenstraat op reed. Het slachtoffer werd ter behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het Lichtenberg-ziekenhuis in Amersfoort. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk en word door de politie nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren, inbrekers moeten gestolen auto achterlaten Publicatiedatum: 20-03-2003

Inbrekers hebben bij een inbraak in een woning aan de Hindelaan in Lunteren, in de nacht van dinsdag op woensdag een auto buitgemaakt. De auto moest echter nabij de Provincialeweg S1 worden achtergelaten in verband met een defect. De auto, een grijze Honda Jeep en eigendom van een bedrijf uit het Limburgse Swalmen, was bij de bewoners ter reparatie achtergelaten in verband met een defect. De inbrekers hadden bij de inbraak in de woning de autosleutels weggenomen en waren met de auto aan de haal gegaan. De 39-jarige bewoonster van het pand deed gisteren aangifte. Zij hadden de auto zelf teruggevonden. Door de technische recherche zal een sporenonderzoek worden ingesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, gewonde bij aanrijding: bromfietser rijdt door Publicatiedatum: 20-03-2003

Een 11-jarig meisje uit Nijkerk heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van het doorrijden na een aanrijding, waarbij zij zelf gewond raakte. Het slachtoffer werd dinsdagavond rond zes uur aangereden op de Callenbachstraat in haar woonplaats aangereden door een achterop komende bromfietser, toen zij een andere fietser inhaalde. Door de aanrijding kwam zij te vallen en liep enkele lichte verwondingen op aan haar gezicht. De bromfietser reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Een toevallig passerende arts verleende eerste hulp. Volgens het slachtoffer en enkele getuigen zou de bromfietser een jongen zijn op een ouder model bromfiets, wit van kleur. De jongen zou verder een Noordafrikaans uiterlijk hebben met kort zwart stekelig haar. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606