Ingezonden persbericht


Amsterdam, 20 maart 2003

VID viert 25 jaar radioverkeersinformatie

AMSTERDAM Op zaterdag 22 maart is het 25 jaar geleden dat de eerste reguliere verkeersinformatie-uitzending plaatsvond. Rob van Rees gaf vanuit de politieverkeerscentrale van de toenmalige Algemene Verkeersdienst (AVD) van de Rijkspolitie in Driebergen een beeld van de situatie op de weg. Vooralsnog gebeurde dat alleen op dinsdag- en donderdagmiddag in het AVRO-programma Auto in, AVRO aan .

De populariteit van Driebergen bij het radiopubliek nam vanaf 1978 een hoge vlucht. In de jaren tachtig werd verkeersinformatie een vast onderdeel in de programma s op de publieke zenders, terwijl ook de commerciële radiostations tijd inruimden voor de wegberichten. Behalve de Rijkspolitie (inmiddels KLPD) begon ook de ANWB op een aantal zenders verkeersinformatie te verzorgen. Toen in 1998 Driebergen stopte met de radiopresentaties, nam de VerkeersInformatieDienst (VID) het stokje over. De VID viert later dit jaar dan ook haar vijfjarig bestaan.

De VerkeersInformatieDienst staat vrijdagochtend 21 maart stil bij een kwart eeuw live verkeersinformatie op radio- en televisie. Zo is er een reünie-ontbijt, waarbij veel bekenden uit de afgelopen 25 jaar hun opwachting zullen maken. Bovendien zal een aantal oudgedienden nog éénmaal een verkeersinformatiebulletin lezen: in het RTL-ontbijtnieuws en op Radio 192 doen oud-lezers Jelles Bode, Piet Sondervan, Ary Koot, Klaas Hofman en wachtmeester Rob van Rees nog éénmaal verslag van de actuele verkeerssituatie. de verspreiding van verkeersinformatie.

Noot voor de redactie (