Belgacom

Google op Skynet.be

20/03/2003

De portaalsite Skynet.be schakelt over op zoektechnologie van Google. Tegelijkertijd wordt de contentprovider van de Belgacom groep de grootste Belgische partner in het 'Sponsored Links'-programma. Dergelijke programma's blijken een sleutelelement te zijn in de diversificatie die contentspelers rendabel moet maken.

Belgacom Skynet gaat in zee met Google, 's werelds grootste internetzoekmotor. De zoekfunctie van de portaalsite Skynet.be doet voortaan dus beroep op Google-technologie. Tot nu vervulde Altavista die rol. Vooral de betrouwbaarheid van de zoektechnologie en de grote waardering van het internetpubliek voor Google hebben Belgacom Skynet ertoe aangezet deze diensten ook aan haar klanten beschikbaar te maken.

Door de integratie van de populaire zoekmachine in haar portaalsite wordt Belgacom Skynet ook meteen de grootste Belgische partner in het 'Sponsored Links'-programma van Google. Dit programma laat toe tegen betaling een URL te verbinden aan een aantal steekwoorden en te laten verschijnen boven een pagina met relevante zoekresultaten. Het verschil tussen een gesponsorde link en een normale link is duidelijk zichtbaar.

Dergelijke programma's blijken steeds vaker een sleutelelement te zijn in de diversificatie die contentspelers rendabel moet maken. Die diversificatie komt neer op het aanboren van alternatieve inkomstenbronnen, zoals partnerschappen, e-mailmarketing en gesponsorde links.

Ook Belgacom Skynet stelt vast dat, hoewel de hoeveelheid reclamegelden in absolute cijfers toeneemt, het aandeel van die reclamegelden in het totale omzetcijfer daalt. Waar alternatieve inkomstenbronnen eind 2001 slechts 30 procent uitmaakten van het omzetcijfer van Skynet.be, loopt dit percentage vandaag al op tot 60 procent.

Naast Google, groepeert Skynet.be ook de zoekdiensten van De Witte Gids, Promedia, Roularta, e.a. De integratie van Google past dan ook perfect in de filosofie van Belgacom Skynet om via zorgvuldig gekozen partners een keur aan hoogwaardige content aan te bieden.