CAO Hema: vordert gestaag!
04-02-2003

Inmiddels hebben wij een tweetal gesprekken met de directie van Hema gevoerd over de nieuwe CAO. De gesprekken verlopen in een goede sfeer en allemaal (zeer) gestaag.

Donderdag 20 maart aanstaande is de gehele dag gereserveerd voor het vervolg van de CAO-onderhandelingen. Wij hopen dan flinke stappen te kunnen maken, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat onze hoop wellicht aan de optimistische kant is.

Eindejaarsuitkering
Hema heeft nadrukkelijk aangegeven de door ons gevraagde salarisverhoging van 2,5% te willen koppelen aan het (verder) variabiliseren van de eindejaarsuitkering. In de CAO 2001 - 2003 zijn al (verregaande) afspraken gemaakt over de eindejaarsuitkering. Wij voelen er dan ook bar weinig voor om dit jaar wederom te praten over het variabiliseren van de eindejaarsuitkering.

Competentieprofielen
Hema heeft ook voorgesteld dat zij ten aanzien van de USB-functies competentieprofielen willen opstellen die vervolgens zullen dienen als grondslag voor de beoordelingen. Hoewel wij voorstander zijn van een eerlijk (!) beoordelingssysteem, moeten er, alvorens tot invoering wordt overgegaan, duidelijke en transparante afspraken gemaakt worden.

In de tot op heden gevoerde gesprekken hebben bovenstaande voorstellen centraal gestaan. Over en weer zijn standpunten en meningen uitgewisseld. Over de uitkomst is nu nog niet zo veel te zeggen.

Dat geldt ook voor de overige voorstellen. Hoewel alle voorstellen de revue zijn gepasseerd, is nu van het geheel nog niet duidelijk welke afspraken gemaakt kunnen worden.

Na 20 maart aanstaande zullen wij u onmiddellijk op de hoogte brengen van het (gestage) verloop van de CAO-onderhandelingen.

Bent u al lid??
CNV Dienstenbond gaat namens u de onderhandelingen in om het maximaal haalbare CAO-resultaat te halen. Een CAO komt absoluut niet vanzelf tot stand. Veel collegas denken er echter wel zo over. Zij leunen achterover op de bagagedrager en leveren wel commentaar op de vakbond. Wanneer meer collegas lid zouden worden van CNV Dienstenbond, dan zouden wij met zn allen nog sterker staan en nog betere resultaten halen. Bent u al lid van de CNV Dienstenbond?
lid worden

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder, Geert B. Rijzinga. Tel. (023) 565 10 52.