VERENIGING VNO-NCW

Nationale Marktdag in Haagse MegaStores

1000 Jonge ondernemers presenteren inventieve producten

Den Haag, 5 februari 2003 - Zaterdag 15 en zondag 16 februari staat het Haagse winkelcentrum de MegaStores in het teken van jonge ondernemers en hun vernieuwende producten. Zo'n 1000 ondernemende studenten uit het MBO en HBO verkopen dan hun producten aan het winkelend publiek. Van parkeerbonhouders tot lichtgevende deurklinken en van golfbalbuizen tot een rugzak met rits aan de rugzijde. De bijna 200 'studentenbedrijven', zogeheten mini-ondernemingen, zijn afkomstig uit Nederland, België, Engeland en zelfs uit Nepal. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De toegang is gratis. De Marktdag wordt om 17.00 uur afgesloten met de officiële prijsuitreiking voor de beste mini-ondernemingen in 6 categorieën. Demissionair staatssecretaris van Onderwijs mevrouw Nijs opent de prijsuitreiking. De Haagse wethouder van Onderwijs, de heer Heijnen maakt bekend welke mini-onderneming een reis naar Zwitserland wint.

Europees zakendoen
De Marktdag voor ondernemerstalent is niet alleen een verkoopdag, maar ook een competitiedag. Sponsors VNO-NCW, ABN AMRO, Jong Management, MegaStores, Bureau voor de Industriële Eigendom en de Vereniging van Kamers van Koophandel beoordelen en belonen, in samenwerking met young business talents, de beste mini-ondernemingen. De categorieën waarin wordt gestreden zijn: het meest maatschappelijk verantwoord product, de beste klantbenadering, het beste logo, de beste stand-inrichting, het meest innovatieve product en de beste PR en publiciteit. Hoogtepunt is de uitreiking van de young business talents-award. Deze prijs is vernoemd naar de alumnivereniging van Mini-Ondernemingen Nederland. De winnaar van deze door de gemeente Den Haag gesponsorde prijs mag Nederland vertegenwoordigen op de International Trade Fair, die van 20 tot en met 23 maart in het Zwitserse Lugano wordt gehouden. Daar gaan mini-ondernemingen uit verschillende Europese landen de competitie aan.

Leren ondernemen in een mini-onderneming
Mini-Ondernemingen Nederland heeft dit jaar 270 mini-ondernemingen onder haar auspiciën. ABN AMRO, VNO-NCW, de NOvAA en het Ministerie van Economische Zaken ondersteunen het project om studenten al in de schoolbanken kennis te laten maken met ondernemen. Door een ondernemer en een AA-accountant als coach aan de mini-onderneming te koppelen, haalt de school ondernemerservaring binnen. Doel is studenten beter voor te bereiden op een loopbaan in het bedrijfsleven of op het runnen van een eigen onderneming.

De Nationale Marktdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en MegaStores.


---

--
Voor meer informatie, interviews of een rondleiding tijdens de Nationale Marktdag kunt u contact opnemen met Karina Bliek (MON) tel:
070 3490149, 0615 558601, fax: 070 3490157, e-mail: bliek@vno-ncw.nl. Voor informatie over de young business talents kunt u contact opnemen met Bart Zegers (ybt), tel. 06 21282721, fax 0161-220297, e-mail mail@youngbusinesstalents.nl


05 feb 03 09:33