Ingezonden persbericht

Elements of Appearance/ /Elementen van uiterlijk vertoon.

Van zondag 30 maart tot en met 22 juni 2003 presenteert Galerie Mariska Dirkx een solo-tentoonstelling met werk van de Nederlander Joost Bicker Caarten. Deze beeldend kunstenaar staat bekend om zijn intrigerende combinaties van glas en brons. Als beeldhouwer begon hij in een vroeg stadium met het visueel lichter maken van zijn beelden. De in glas geblazen objecten hebben hun zwaartepunt dicht bij het hechtpunt van de blaaspijp. Door het glas te combineren met andere materialen zweeft het beeld in de ruimte. Deze tendens van vrijheid en lichtheid resulteert in een nieuwe serie kunstwerken waarbij het glas niet meer op een voetstuk wordt geplaatst. Het lijkt alsof het 'gewichtloos' glas nu gedragen wordt door de elementen water en lucht. Het vluchtig ogend werk is biografischer dan ooit. De verbondenheid met water en lucht is er in de familie van Joost Bicker Caarten van generatie op generatie. Zeilen en duiken zijn meer dan een passie alleen. Het vertaalt zich in zijn werk op een bijzondere manier.

Ook van de Vlaamse kunstenaar Koen Vanderstukken staan de komende weken enkele nieuwe werken opgesteld. Galerie Mariska Dirkx werkt sinds 1994 regelmatig met hem samen. Hij is vooral bekend vanwege zijn in zand gegoten glasobjecten. De monumentale beelden met een ruw oppervlak van zand en ijs hebben een bijna magisch karakter. Zijn schaduwfiguren werden reeds bijzonder gewaardeerd en de objecten zijn inmiddels te zien in vele musea in binnen- en buitenland.

Wij nodigen u uit om op zondag 30 maart de opening van de tentoonstelling 'Gewichtloos glas' bij te wonen. In het gezelschap van beide kunstenaars kunt U dan de allernieuwste werken aanschouwen. De opening vindt om 15.00 uur plaats in de galerie.

In de beeldentuin staan nieuwe beelden van Dick van Wijk opgesteld. Dick legt momenteel samen met Wijnand Thvnissen de laatste hand aan het nieuwe Vredesmonument dat op 26 juni aanstaande in Roermond wordt onthuld.

Ook zouden wij u graag begroeten in Den Haag tijdens de Holland Art Fair. 16-21 april 2003

Misschien vindt u het ook leuk om te weten dat het tongewelf in de galerie onlangs is gerestaureerd. In de nok is een nieuwe afdeling met kleinere kunstwerken te vinden. U kunt daar van het prachtige uitzicht genieten. Dat is echt de moeite waard.

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag van 13 - 17 uur
zondags op afspraak

Galerie Mariska Dirkx
Wilhelminasingel 67
NL-6041 CH Roermond
The Netherlands
Phone/Fax: +31(0)475-317137
website: http://www.galeriemariskadirkx.nl
email: galerie.dirkx@wxs.nl