VREDESVLAG.NL

Laat zien dat je voor vrede bent.

Vredesvlag.nl roept Nederland op om te laten zien dat zij voor vrede zijn. Op haar website (www.vredesvlag.nl) kunnen mensen vanaf donderdag 20 maart een raambiljet uitprinten waarmee zij middels o.a. het op een zichtbare plaats ophangen ervan blijk geven tegen een oorlog te zijn. Tevens roept Vredesvlag.nl alle gedrukte media op om middels het opnemen van dezelfde afbeelding in hun bladen (liefst op groot formaat) ook mee te helpen dit te stimuleren. De afbeelding betreft de witte vredesduif, het internationale en interreligieuze vredessymbool, op een lichtblauwe achtergrond.

De geschiedenis:
Enkele weken geleden, na de demonstratie voor de vrede op 15 februari, kreeg Johan Vlemmix het idee om een vredesvlag te ontwerpen. Hij had op die bewuste zaterdag naar de TV gekeken en las de krant op maandag en hij miste iets: Een teken van verbondenheid een herkenning. Want iedereen wil toch VREDE! Na het zien van de TV beelden van deze vredesdemonstratie miste hij deze verbondenheid, een vlag met het teken van vrede.

Hij is gelijk aan het werk gegaan en heeft diverse mensen gebeld en zo kwam het dat hij dezelfde week nog op Schiphol stond met zijn eigen ontworpen vredesvlag. Met deze vlag is hij naar New York gegaan en heeft deze vlag aan diverse mensen, zoals onder andere Bill Clinton, aangeboden. De vlag hangt ook op diverse plaatsen in New York, zoals bij het monument bij het WTC en de Vredeskerk. Ook diverse televisieprogramma's schonken aandacht aan dit initiatief. Ook heeft Emile Ratelband ervoor gezorgd dat o.a. het 'Human Shield' in Bagdad nu regelmatig wereldwijd met de vlaggen in beeld komt.

En vanaf vandaag komt de Nederlandse versie van de vredesvlag op de markt.
Hij zal gedistribueerd gaan worden via verschillende organisaties die zich inzetten voor de vrede en via internet op www.vredesvlag.nl. Deze organisaties kunnen deze vlag voor kostprijs aanschaffen. De opbrengsten van wederverkoop komen geheel ten goede aan de eigen organisatie! Men kan het geld gaan besteden voor verschillende projecten die met de vrede te maken hebben. Ook als men via het internet koopt, zal het geld ten goede komen aan projecten voor de vrede.