Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-03-2003 Persberichten district Rijn en Venen, 09.45

Verkeerscontroles

WOERDEN- Woensdagmiddag hield de politie een verkeerscontrole op de Spoorlaan. Tussen 14.45 en 15.30 uur werd er gecontroleerd. Er zijn 13 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel.

Donderdagnacht is er op de A12 bij de afslag Woerden een alcoholcontrole gehouden. Tussen 00.30 en 01.00 uur hebben er 16 bestuurders mogen blazen. Allen bliezen een P van Prima.

MAARSSEN- Op de Maarssenbroekse slag heeft de politie woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Dit vond plaats tussen 14.30 en 16.00 uur. Er zijn in totaal 16 bekeuringen uitgedeeld. Deze waren o.a. voor geen gordel dragen, rijbewijs verlopen, niet verzekerd en verkeerd gebruik van mistlampen.

OUDEWATER- Woensdagavond zijn er op verschillende plekken in Oudewater verkeerscontroles gehouden.

Op de Lange Burchwal heeft de politie van 16.00 tot 16.30 uur gecontroleerd. Hier zijn 2 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel. Op de Biezenpoortstraat heeft de politie van 18.00 tot 18.30 gestaan. Hier zijn 3 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel. Omstreeks 18.30 is er gecontroleerd op de Zuid Linschoterzandweg op de geslotenverklaring die daar geldt. Hier is 1 bekeuring uitgeschreven.

Winkeldieven gepakt

WOERDEN- Op woensdagavond zijn 2 mannen en 1 vrouw aangehouden na een aantal winkeldiefstallen.

Omstreeks 17.00 werden een 30 en 54-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden aan de Franse steeg. Zij wilden een winkel uit de Voerstraat verlaten zonder enkele goederen af te rekenen. Winkelpersoneel heeft dit gezien en belde direct de politie. Zij hebben de mannen en vrouw op de Franse steeg kunnen aanhouden. Op het bureau bekende ze tijdens verhoor dat ze in nog meer winkels aan de Voerstraat en Achterstraat goederen hadden weggenomen. Deze bestonden uit cds en dvds. Tegen de mensen is proces verbaal opgemaakt.