Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Andre van Duin aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 maart een man aangehouden voor het opgeven van een valse naam.

Omstreeks 01.15 uur zagen agenten een man wildplassen op de Europalaan. De man werd aangesproken op zijn gedrag en kreeg een bekeuring. De agenten vroegen de man naar zijn naam. Tot driemaal toe gaf de man aan Andre van Duin te zijn. Uiteindelijk werd de 22-jarige man uit Veenendaal die absoluut niet op Andre van Duin leek - aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tijdens de aanhouding verzette de man zich. Na een kleine worsteling werd hij geboeid afgevoerd.

Aangehouden na rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 maart heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed en het plegen van verzet.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 03.25 uur een voertuig met hoge snelheid over de Rhonedreef rijden. De snelheid was zo hoog dat de agenten pas op de Brammendreef een stopteken konden geven. De 21-jarige bestuurder uit Utrecht stopte. De agenten spraken de man aan op zijn rijgedrag en roken direct dat hij gedronken had.

Na twee blaastesten bleek dat hij teveel gedronken had en wilde de agenten hem aanhouden. De Utrechter wenste niet mee te werken en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Drie inzittenden wilde zich met de aanhouding bemoeien, maar werden op afstand gehouden. Uiteindelijk werd de man in de surveillanceauto geplaatst en overgebracht naar het bureau.

Tijdens de rit naar het bureau bleef de man zich verzetten. Eenmaal op het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 maart heeft de politie een man aanhouden die verdacht wordt van het inbreken in een auto.

Via de meldkamer werden agenten gestuurd naar de Groenendaalstraat. Hier zou omstreeks 04.30 ingebroken zijn in een geparkeerd voertuig. Op weg naar de locatie zagen de agenten en man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man 33 jaar uit Utrecht - werd op de Croeselaan aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Tijdens de fouillering kwamen een aantal inbrekerswerktuigen uit de zakken van de man. Van alle spullen deed hij afstand.

Bromfietscontrole

UTRECHT- Op dinsdagmiddag- en avond werd een grote bromfietscontrole gehouden op de Kroonstraat en de Schaverijstraat. Motorrijders reden in de stad rond en brachten de bromfietsen/snorfietsen aan bij de controlepost.

In totaal werden er zo 104 bromfietsen binnengebracht en gecontroleerd. In totaal reden 30 brom/snorfietsen te hard en droegen 20 bestuurders geen helm. Daarnaast bleken 3 bromfietsen niet te zijn verzekerd en waren 4 brom/snorfietsbestuurders jonger dan 16 jaar. In totaal werden voor deze en andere feiten 112 bekeuringen uitgeschreven.

Met nepvuurwapen in de stadsbus
UTRECHT De politie heeft woensdagavond twee jongens aangehouden voor het in bezit hebben van een nepvuurwapen.

Omstreeks 20.55 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens in een stadsbus met een vuurwapen zouden spelen. Ter plaatse bleek dat de jongens 15 en 17 jaar uit Utrecht met een plastic vuurwapen aan het spelen waren. Van afstand leek het een echt vuurwapen zijn. De jongens werden meegenomen naar het bureau en kregen een bekeuring. Het nepvuurwapen bleef voor vernietiging bij de politie achter.

Greep uit kassa
UTRECHT Op de Nobelstraat heeft de politie twee mannen aangehouden voor het plegen van een overval.

Omstreeks 18.55 uur kwamen twee mannen een winkel aan de de Nobelstraat binnen en probeerde flessen in te leveren die niet uit de winkel kwamen. De medewerker van de winkel gaf aan de flessen niet in te nemen. Na wat rondlopen in de winkel vroeg één van de mannen om een product dat achter de kassa stond. Op het moment dat de medewerkster zich omdraaide greep een van de mannen in de kassa en rende de winkel uit.

De medewerkster en een aantal getuigen renden achter de mannen aan. De inmiddels gewaarschuwde politie kon aan de hand van een opgegeven signalement de twee verdachten 19 en 21 jaar beiden uit Utrecht even later aanhouden. Beiden werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Rijbewijs kwijt
UTRECHT Tijdens een snelheidscontrole op de Waterlinieweg heeft de politie een vrouw staande gehouden en haar rijbewijs ingenomen.

Omstreeks 16.30 uur reed een 30-jarige vrouw uit Nieuwegein met 107 km/u over de Waterlinieweg. Hier geldt vanwege werkzaamheden een snelheidsbeperking van 50 km/u. De vrouw werd staande gehouden en haar rijbewijs werd ingenomen.

Met pepperspray onder controle
UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man met pepperspray onder controle Moeten brengen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man met zijn auto over de busbaan bij het Neude rijden. De 28-jarige bestuurder uit Zeist kreeg een stopteken en werd gewezen op zijn verkeersgedrag. Via de meldkamer werden de gegevens van de man nagetrokken. Hieruit bleek dat hij nog een boete en een vonnis had openstaan. De Zeistenaar kreeg de mededeling dat hij was aangehouden. Hierop ging de man volledig over de rooie en wenste op geen enkele manier mee te werken. Op het moment dat de agenten de man uit zijn voertuig wilde halen ontstond een worsteling waarbij gebruik gemaakt werd van pepperspray. Eenmaal onder controle werd de man overgebracht naar het bureau.

Aanrijding letsel
UTRECHT Woensdagmorgen vond op t Goylaan een aanrijding tussen een stadsbus en een kind plaats, waarbij het kind gewond raakte.

Omstreeks 08.30 uur reed een stadsbus over t Goylaan. Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats stak zonder op te letten een 10-jarige jongen uit Utrecht de weg over. De chauffeur van de bus zag geen kans meer op tijd te remmen en reed tegen de jongen aan.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. Hier werd geconstateerd dat hij een gebroken arm en schaafwonden had opgelopen.