Politie Gelderland-Midden

Wageningen; drie verdachten plegen reeks misdrijven Publicatiedatum: 20-03-2003

De politie in de unit Zuid heeft een onderzoek af kunnen ronden, waarbij drie verdachten uit Wageningen zijn aangehouden. De drie, 16, 21 en 22 jaar zouden zich tussen november van het vorig jaar en januari van dit jaar hebben schuldig gemaakt aan een reeks uiteenlopende, strafbare feiten. Slechts een gering aantal goederen kon worden achterhaald. Het door de drie gestolen geld is met name aan verdovende middelen en eten en drinken op gegaan.

De politie kwam het drietal op het spoor naar aanleiding van de verschillende aangiften die in deze zaken werden gedaan. Uiteindelijk leidde dat op 20 december vorig jaar tot de aanhouding van de 21- en 22-jarige verdachte. Zij werden in een perceel aan de Van Uvenweg aangehouden. Nader onderzoek bracht vervolgens ook nog de identiteit van een derde verdachte aan het licht. Hij kon op 3 februari worden aangehouden.

Verklaringen
De verdachten geven bij de politie aan dat zij in wisselende samenstellingen verantwoordelijk gehouden moeten worden voor een gewapende overval op een 72-jarige inwoner uit Wageningen; een poging tot beroving; een afpersing; meerdere woning- en bedrijfsinbraken; een aantal fiets- en bromfietsdiefstallen; tot drie keer toe diefstal van wasgoed en de diefstal van electriciteit. De feiten zijn door de politie verwerkt in een proces-verbaal, waarover Justitie zich binnenkort zal buigen. Twee van de verdachten zitten in afwachting van dit proces nog vast.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---

Bennekom, illegale tekeningventers beboet
Publicatiedatum: 20-03-2003

De politie heeft woensdagmiddag op het Hof van Sint Pieter en de Commandeursweg in Bennekom twee personen aangehouden in verband met het venten zonder vergunning van tekeningen. Het tweetal, een 31-jarige man en een 20-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Polen, werd door surveillerende agenten betrapt terwijl ze met tekeningen langs de deuren gingen om die aan de man te brengen. Met de opbrengst zou men naar eigen zeggen hun studie willen bekostigen. Het tweetal werd later met een boete van 35 euro heengezonden, de tekeningen werden in beslag genomen. De Plaatselijke verordening verbiedt het venten zonder vergunning.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, auto-inbraak
Publicatiedatum: 20-03-2003

Onbekende inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een flinke slag geslagen bij een auto-inbraak op de Essenlaan in Wageningen. Na het inslaan van twee ruitjes wist men in de auto te komen en daar voor enkele honderden euro's aan CD's en geluidsapparatuur buit te maken. De 22-jarige eigenaar deed gisteren bij de politie aangifte. Onder het motto "Niets erin...niets eruit" adviseert de politie geen waardevolle goederen in geparkeerde auto's achter te laten om zo de kans om slachtoffer te worden van auto-inbraak te verkleinen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom, aangehouden softdrugsdealer blijkt hennepkweker Publicatiedatum: 20-03-2003

De aanhouding van een 37-jarige man uit het Gelderse Oosterhout, dinsdagmiddag op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom, blijkt nog een staartje te hebben gekregen. De man legde tegenover de politie een verklaring af over het in bedrijf hebben van een hennepkwekerij in Elst (Utr.), waarop de agenten besloten daar een onderzoek in te stellen. In een woning werd inderdaad een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen met ruim 800 hennepplanten. De kwekerij werd geruimd in samenwerking met collega's uit de politieregio Utrecht. Bij de kwekerij bleek ook sprake van illegaal stroomafname. Het energiebedrijf deed hiervan aangifte. Het onderzoek naar de handel en wandel van de verdachte Oosterhouter wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, buit teruggevonden na inbraak
Publicatiedatum: 20-03-2003

Kort nadat er in de nacht van woensdag op donderdag was ingebroken in een gebouw van een onderwijsinstelling aan de Hollandseweg in Wageningen werd de buit daarvan al weer teruggevonden op de Hoevestein door een passant. Door het inslaan van een ruit van het gebouw wisten de daders een beeldscherm en een computer buit te maken. Die nacht zag een 27-jarige Wageninger rond half een op de Hoevestein twee jongens voorbijlopen die naar de achterzijde van een flatgebouw liepen. Nadat ze uit het zicht verdwenen waren zag de Wageninger bij de deur naar de fietsenkelder een beeldscherm en een computer staan en waarschuwde de politie. Die stelde vast dat de apparatuur was buitgemaakt bij een inbraak aan de Hollandseweg en stelde de buit veilig.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---