Ingezonden persbericht


WDSL service van Aether Arcus van start in gemeente Maasdriel.

Bewoners gemeente Maasdriel hebben toegang snel internet.

Kerkdriel 19 maart 2003 - Wethouder J.A. Verhoeckx van de gemeente Maasdriel heeft de eerste bewoner van zijn gemeente aangesloten op het WDSL netwerk Aether Arcus. Hiermee is de start gemaakt om de bewoners van de gemeente Maasdriel en omliggende plaatsen te gaan voorzien van breedband internet via de infrastructuur van Aether Arcus welke aangeboden wordt in samenwerking met Kabelfoon.

"Wij zijn verheugd dat we in staat geweest zijn om in zeer korte tijd het netwerk voor de gemeente Maasdriel uit te rollen en te testen, zodat we vandaag de eerste gebruiker kunnen aansluiten" aldus René Slegers, directeur van Aether Arcus. "Wij starten de service in drie kernen van de gemeente Maasdriel, waar we vanaf vandaag de eerste bewoners gaan aansluiten. Half april gaan we de overige kernen van de gemeente Maasdriel ontsluiten om direct daarna de rest van de Bommelerwaard en nog enkele omliggende plaatsen te voorzien van WDSL dekking. Daarnaast is Aether Arcus in samenwerking met Kabelfoon als Internet Service Provider ook gestart met het aanbieden van snel zakelijk internet aan het bedrijfsleven op bedrijfsterreinen."

"Voor de gemeente Maasdriel is dit een belangrijke mijlpaal." zegt wethouder Verhoeckx. "Nadat op 28 januari j.l. door het gemeentebestuur in samenwerking met de Federatie Ondernemers Maasdriel (F.O.M.) en de actiegroep 'BreedbandRossum.nl.nu' Aether Arcus als faciliterend bedrijf is gekozen, zijn we zeer verheugd dat we nu reeds de eerste bewoner kunnen voorzien van snel internet. Dit geeft vertrouwen in de toekomst, Aether Arcus heeft op dit moment dekking in de kernen Kerkdriel, Hedel en Ammerzoden, zodat het aansluiten van gebruikers ook daar kan starten. Op kort termijn kunnen ook de bewoners van de overige kernen van onze gemeente van de dienst gebruik gaan maken."

Over Aether Arcus
Aether Arcus biedt op professionele wijze draadloos internet in Nederland aan. Daarbij richt Aether Arcus zich op zowel gebieden waar geen of nauwelijks ADSL of kabel aanwezig is als op publieke locaties waar bezoekers via Laptop of PDA kunnen internetten. Aether Arcus onderscheidt zich door een open netwerk filosofie. Wij investeren in de aanleg en instandhouding van draadloze netwerken en stellen die open voor Internet Service Providers.

Aether Arcus werkt samen met gerenommeerde partijen zodat de eindgebruiker altijd kan beschikken over een snelle breedbandige verbinding met een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Meer informatie is te vinden op www.aetherarcus.com


---- --