STICHTING HET NATIONALE TONEEL

Mini & Maxi spelen Beckett bij het Nationale Toneel

Karel de Rooy en Peter de Jong (Mini & Maxi) spelen het komende seizoen in Wachten op Godot van Samuel Beckett bij het Nationale Toneel in de regie van Jos Thie. Weinig bekend is dat Beckett zijn personages heeft geïnspireerd op de conferenciers en variété-komieken uit de tingeltangels van zijn jeugd in Dublin. Reden voor het Nationale Toneel om de rollen van Vladimir en Estragon te laten spelen door deze Nederlandse grootmeesters van de mime en muziek. De andere rollen worden gespeeld door Peter Tuinman en Stefan de Walle.

Wachten op Godot (1952) wordt algemeen beschouwd als het eerste en misschien wel beste absurdistische toneelstuk. Beckett's stuk betekende vernieuwing in het naoorlogse drama en theater, waarin de kaalslag van de tweede wereldoorlog een plaats kreeg op de bühne. Ooit is geopperd dat Godot zou staan voor een God die nooit komt. Beckett wilde daar zelf niets van weten. 'Er staat wat er staat, meer zit er niet achter', heeft hij zijn tekst altijd verdedigd.

De voorstelling wordt exclusief in Den Haag gespeeld in het kader van het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Schouwburg in 2004. De première staat gepland op zaterdag 22 mei 2004.


-einde bericht-

---

----voor informatie:
Nationale Toneel Perkyn Spiekerman 070-3181482 / perkyn@nationaletoneel.nl

20 mrt 03 10:54