Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.20 uur

Hennepkwekerij

ELST De politie heeft op woensdag 19 maart een hennepkwekerij ontmanteld.

Op dinsdag 18 maart werd door de politie in Wageningen een 37-jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man was in het bezit van een hoeveelheid softdrugs. Bij verhoor verklaarde hij een hennepkwekerij in Elst te hebben. Bij onderzoek op woensdag 19 maart op het opgegeven adres aan de Zwijnsbergen werd inderdaad een hennepkwekerij aangetroffen.

In de woning werden ongeveer 800 hennepplanten aangetroffen. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. De stroom bleek buiten de meter om te worden afgetapt. Het onderzoek naar de verdachte wordt door de politie van Wageningen voortgezet.

Alcoholcontrole

RENSWOUDE De politie heeft op woensdag 19 maart een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond tussen 20.30 uur en 21.45 uur op de Barneveldsestraat plaats. Zeventien bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Aanrijding

VEENENDAAL Op woensdag 19 maart raakte een passagier van een auto licht gewond.

Rond 21.20 uur reed een 24-jarige automobilist uit Veenendaal over de Nieuweweg in de richting van de Grote Beer. Op de kruising met de Buurtlaan-west wilde een 78-jarige automobiliste uit Veenendaal vanaf de Buurtlaan-west linksaf de Nieuweweg oprijden. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de 24-jarige automobilist, met een aanrijding tot gevolg.

Een passagiere (verdere gegevens nog onbekend) die bij de Veenendaalse achterin zat, klaagde over pijn in haar nek en schouders. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

Verkeerstwist

DOORN Op woensdag 19 maart werd een automobilist mishandeld door een andere automobilist.

Rond 14.30 uur stond een 45-jarige automobilist uit Doorn op de Driebergsestraat voor het rode verkeerslicht te wachten. Toen het licht op groen sprong, werd hij afgesneden door een automobilist die vanaf het benzinestation kwam. De man uit Doorn haalde hem even later in en stak daarbij zijn middelvinger op. De andere automobilist bleef hem daarop achtervolgen. Bij de Woestduinlaan sloeg de Doornaar af en stopte. De andere automobilist stopte achter hem , kwam naar hem toe, schopte de Doornaar in de buik en sloeg hem met een ijzeren staaf. Vervolgens werd de Doornaar ook nog door een passagiere van de andere auto geslagen. Tevens werd hij door de automobilist bedreigd. Na de mishandeling en bedreiging stapten de man en zijn passagiere in en reden weg.

De Doornaar deed aangifte van mishandeling en bedreiging. Aan de hand van het kenteken van de auto van de verdachte stelt de politie een nader onderzoek in. De Doornaar zal zich indien nodig onder doktersbehandeling stellen.

Snelheidscontrole
RHENEN De politie heeft op woensdag 19 maart een snelheidscontrole op de Grebbeweg gehouden.

De controle vond tussen 10.15 uur en 12.15 uur plaats. Van de 1498 gecontroleerde voertuigen reden er 128 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed met een snelheid van 88 km/u.