Artikel Overzicht Auteur Jos Duijnhoven
25-03-2003 10:25
Europese vakbonden eisen vertrek van de Board van Corus plc in Engelan

De Europese vakbonden die zijn betrokken bij de voormalige Hoogovens-bedrijven van het Corus-concern, eisen het vertrek van de Board van Corus in Groot-Brittannië. Dat is de uitkomst van de besprekingen die de vakbonden in Nederland, Duitsland, België en Noorwegen vandaag hebben gevoerd over de positie van de Board in London.
Print
De bonden hebben de volgende standpunten ingenomen:


- Het vertrek van de CEO Tony Pedder is volstrekt onvoldoende, daar de hele Board en met name bestuursvoorzitter Sir Brian Moffat, verantwoordelijk is voor het gevoerde beleid en de slechte situatie van het Corus-concern


- Het aanblijven van Sir Brian Moffat en de andere leden van de board van Corus plc staat elke wezenlijke verandering binnen het Corus-concern in de weg. Zij genieten niet langer het vertrouwen van de Europese vakbeweging.


- Het is daarnaast onbegrijpelijk en derhalve onacceptabel dat de bestuursvoorzitter Sir Brian Moffat naast zijn functie bij Corus plc vice-voorzitter is van de Britse bank HSBC. HSBC is één van de belangrijkste financiers van Corus.


- Met name Sir Brian Moffat, die vanaf de start van de fusie de centrale rol in het bestuur heeft gespeeld, rest niets anders dan met onmiddellijke ingang terug te treden en al zijn functies binnen Corus te beëindigen. Op die manier wordt de weg vrij gemaakt voor een nieuw bestuur dat bijdraagt aan een gezonde onderneming, die gebaseerd is op continuïteit met een optimale werkgelegenheid.

Deze standpunten zijn ingenomen door FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond, De Unie, VHP, de Duitse bond IG Metall, de Noorse Fellerferbundet en de Belgische bonden ABVV en ACV.

Overig Nieuws
FNV Bondgenoten: `Wet X' moet van tafel
FNV Bondgenoten organiseert actiebijeenkomsten rond CAO kleinmetaal Sociale veiligheid op spoor prioriteit
FNV Bondgenoten: vertrek Pedder logische stap richting zelfstandig Schrappen banen Ericsson slag voor de regio
FNV Bondgenoten boos op Nma: " Kartelwaakhond schiet doel voo FNV Bondgenoten gaat cao afsluiten bij Verstegen Specerijen FNV Bondgenoten wil tussen-cao Metalektro
Gratis vervoeractie voortgezet tot en met 16 april FNV Bondgenoten stelt Kappa Massief Karton ultimatum Vakbonden wijzen cao-eindbod Resolution af

Vorige Vorige 1 2 Volgende Volgende
pagina 1 van 2
Zie ook
Nieuws
Klopt je loon?
Arbo en milieu
Word nu lid
Lid? Stap nu over
Meer vakbondsnieuws