Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-03-2003 1e persbericht van donderdag 20 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden
Een man van 59 jaar uit Eindhoven is donderdagochtend rond 2.15 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Een politie-surveillance zag de man op Strijpsestraat rijden, en wilde hem controleren. Op dat moment ging hij er met hoge snelheid vandoor. Een eind verderop in dezelfde straat kon de politiewagen hem inhalen en tot stoppen dwingen. De man werd meegenomen naar het bureau, waar hij een alcoholpromillage van bijna 1,65 blies. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanuit een garagebox aan de Fuutlaan is tussen woensdag 16.30 en donderdag 9.30 uur een blauwe Mercedes Benz met het kenteken LB-PT-91 gestolen. De deur van de garagebox is vermoedelijk met een valse sleutel opengemaakt.

Oirschot: Auto-inbreker aangehouden
Een man van 28 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagavond aangehouden omdat hij zou hebben ingebroken in een auto. Rond 21.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man op een parkeerplaats aan de Bloemendaal aan autos stond te morrelen. Toen de politie arriveerde, bleek de verdachte nog op het terrein te zijn. Hij kon worden aangehouden. Van één auto was een ruit kapotgeslagen, maar er was niets uit weggehaald. De man had wel een damesjas aan, die kort daarvoor was weggehaald uit een nabijgelegen sporthal. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Gemert: Gewonden na aanrijding
Bij een aanrijding op de Scheiweg zijn woensdagavond twee gewonden gevallen. Een auto met daarin vier vrouwen uit Eindhoven en Helmond kwam in botsing met een motor-met-zijspan, bestuurd door een man van 19 jaar uit Gemert. Deze raakte de auto aan de zijkant. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. De motorrijder is met een gebroken pols naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de inzittenden van de wagen, een vrouw van 23 jaar uit Helmond, is met nek- en schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Bakel: Vogels gestolen
Uit een tuinhuis bij een woning aan het Hagelkruis zijn ongeveer 60 vogels gestolen. Dat gebeurde tussen woensdagavond 20.30 uur en donderdagochtend 8.00 uur. In het hekwerk om de tuin is eerst een gat geknipt, waarna een raam in de buitendeur van het gebouw werd vernield. Uit een kooi in het tuinhuis werden de vogels van verschillende pluimage weggehaald. Het gaat onder meer om blauwkop blauwfazanten, goudbuikjes, Indische non pareil en gouldamadines

Nuenen: Woninginbraak
In een woning aan de Barisakker is woensdagavond tussen 18.45 en 21.30 uur ingebroken. Het slot van de keukendeur is geforceerd, waarna het huis werd doorzocht. Er werden onder meer een computer, een geldkistje en sieraden weggehaald.

Leende: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Dorpstraat zijn onder meer een videocamera, een fototoestel, twee horloges en een envelop met geld weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Een slot van een raam is losgeschroefd, waarna de woning en de schuur werden doorzocht.

Bladel: Overval op cafetaria
Woensdagavond rond 21.15 uur is een cafetaria aan de Bleijenhoek overvallen. Een jongen van ongeveer 16 jaar oud met een bivakmuts op kwam de zaak binnen en bedreigde de uitbaatster met een pistool. Hij eiste geld, en kreeg een nog onbekend bedrag mee. Daarna ging hij naar buiten, waar een andere jongen met een helm op klaarstond met een brommer. De twee jongens zijn er op de brommer vandoor gegaan in de richting van de Sniederslaan. Van hen ontbreekt elk spoor.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Bossebaan is donderdag tussen 9.15 en 11.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 663 passanten reden er 78 te hard. De snelste reed 89 km/u en 50 is de maximumsnelheid.