Gemeente Goes

Persbericht

Onthulling kunstwerk Tiendenplein

Op donderdag 20 maart 2003 om 10.30 uur onthult de Werkgroep Kunst in Openbare Ruimte (KOR) de plaquette van het kunstwerk The Inner Circle aan het Tiendenplein. Voorafgaand aan de onthulling worden de genodigden ontvangen op de begane grond van Ile de France, s-Heer Hendrikskinderendijk in Goes.

Het kunstwerk is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Werkgroep KOR, kunstenaar George Schade en leerlingen van het Goese Lyceum voor beroepsonderwijs. Het ontwerp werd bedacht door kunstenaar Schade, leerlingen van de school deden de uitwerking.

Het kunstwerk bestaat uit vier objecten. Het ronde object staat voor het omliggende Zeeuwse Landschap, het vierkante object symboliseert de centrumfunctie die Goes in Zeeland heeft. Het driehoekige object staat met een punt gericht op het stadskantoor en verwijst hiermee naar het maatschappelijke hart en de functie van Goes. Het centrale object is zodanig gevormd dat de cirkel, de driehoek en het vierkant hierin terug te zien zijn. Dit object wijst met de punt naar het spirituele centrum van Goes: de Grote Kerk.

Het programma voor de onthulling van het kunstwerk is als volgt:

10.30 uur Ontvangst met koffie op de begane grond van Ile de France

10.45 uur Korte toespraak door wethouder C.R.M.M. Linssen en kunstenaar George Schade

11.00 uur Onthulling plaquette door mevrouw T. Oude Ophuis en de heer W.L. Bakker (van de Werkgroep KOR) samen met leerlingen van het Goese Lyceum voor beroepsonderwijs

11.30 uur Terugkomst in de ontvangstruimte voor een drankje en een hapje