De Unie


Algemene Banken: CAO-overleg vastgelopen

20 maart 2003 - Werkgevers in het Bankbedrijf zijn niet bereid om hun verslechteringsvoorstellen in te trekken. De collega vakbonden hebben zich nog niet bereid verklaard om op hun voorstellen te bewegen.

Daarnaast hebben de werkgevers aangegeven niet de gevraagde 2,5% salarisverhoging te honoreren. Ook de voorstellen van De Unie in het kader van de employability zijn door de werkgever afgedaan met de opmerking dat er al genoeg rechten voor werknemers in de CAO staan.

De Unie houdt zich buiten de discussie over de voorstellen van de collega's. Die voorstellen liggen voornamelijk in de sfeer van aanvullingen op wettelijke verlofregelingen.

Op zich is De Unie niet tegen deze voorstellen maar gelet op de economische situatie van dit moment heeft De Unie gekozen voor een gematigde en realistische koers. De leden hebben deze koers ondersteund.

Gelet op het feit dat de werkgevers de loonsverhoging en het employability voorstel niet overneemt is ook voor De Unie aanleiding om het overleg op te schorten.

Hoe nu verder?
De bonden hebben de werkgevers meegedeeld dat zij hun leden gaan raadplegen. Dit gebeurt in een gezamenlijke ledenvergadering. De vergadering wordt gehouden op:

3 april 2003:
De Jaarbeurs,
Beatrixgebouw te Utrecht
Aanvang 19.30 uur

Mocht u nog vragen hebben, u kunt mij mailen.
Ik reken op uw aanwezigheid.

Met vriendelijke groeten,

Ewoud Teerink,
Uw onderhandelaar

* Intropagina Algemene Banken

donderdag, 20 maart 2003