Provincie Overijssel

College kan Overijssel niet 'oorlogsvrij' verklaren

Gedeputeerde Staten van Overijssel verklaren de provincie niet tot ?oorlogsvrije provincie?, omdat zij daar geen rol in hebben te vervullen. De Socialistische Partij had daartoe een verzoek ingediend bij het college.

In haar vragen aan het college stelt de SP dat ?de wil van de meerderheid van de bevolking, die tegen een oorlog met Irak is, gerespecteerd moet worden?. De partij wilde weten of GS die mening deelt. Dat is echter niet relevant, blijkt uit het antwoord. Alleen regering en parlement bepalen hoe ons land zich in de Irak-crisis opstelt. Voor de provincie is geen rol weggelegd.

Asbest
De SP heeft ook vragen gesteld over de asbestsanering in de gemeente Hof van Twente. In antwoord op die vragen meldt GS dat de saneringskosten voor alle huidige en te verwachten asbestsaneringen in de omgeving van Goor de draagkracht van de gemeente Hof van Twente te boven gaan. De provincie wil daarom voor de oplossing van deze problematiek zoveel mogelijk middelen van het Rijk beschikbaar zien te krijgen.

De vragen van de SP en de antwoorden van GS zijn hieronder te downloaden. Over deze Statenvragen is ook bericht in Overijssel Overicht editie daarvan is ook beschikbaar.

Open AntwoordvragenSPasbest.doc AntwoordvragenSPasbest.doc

// Error:

Open BAKA 2003-586 beantwoording brief SP statenvragen oorlogsdreiging.doc BAKA 2003-586 beantwoording brief SP statenvragen oorlogsdreiging.doc

// Error:

'Overijssel laat zich niet overrulen door het Rijk'

College kan Overijssel niet 'oorlogsvrij' verklaren

'Bazen van Overijssel' naar Hellendoorn

Deventer en Rijssen-Holten scoren met bestemmingsplan

Ank Bijleveld informateur provincie Overijssel

Spoorovergang bij Atalanta blijft open

Commissaris presenteert leidraad voor veiligheid

Hogere opkomst, winst CDA en PvdA

Dag van Overijssel trekt veel bezoekers

Geen oorlogstransporten door Overijssel

Ruim 10.000 bezoekers aan Overijsselse digiboerderij

Provincie schrapt lokatie voor Dag van Overijssel

© 20-03-2003 Provincie Overijssel