Ingezonden persbericht

Vredesplatform amersfoort organiseert een wake op het hof

PROTEST TEGEN DE AANVAL OP IRAK

AMERSFOORT, 20030320 -- Op donderdag 20 Maart om 20.00 uur is er een wake op het Hofplein in het centrum van Amersfoort. De organisatie is in handen van het Vredesplatform Amersfoort. De doelstellingen van de avond zijn om stil te staan bij de vreselijke gevolgen van oorlogsvoering, een duidelijke protestbetoging tegen de uit eigenbelangen gevoerde oorlog van de Amerikanen en bovenal dat aanwezigen de kracht inzien van geweldloos verzet.

Tijdens de avond zullen een aantal sprekers een kort woordje doen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor iedereen die daar behoefte aan heeft achter de microfoon plaats te nemen om zijn of haar emoties en gevoelens met de aanwezigen te delen.

Het platform roept iedereen op een fakkel, een kaars of een waxinelichtje mee te nemen. Na het gesproken gedeelte kunnen de meegebrachte spullen rondom de fontein geplaatst worden en aangestoken worden. Er zal dan uitgebreid de tijd zijn om in stilte na te denken over hoe we als burgers een steentje bij kunnen dragen aan vrede in de wereld. De organisatie hoopt dat er tijdens de bijeenkomst door aanwezigen nieuwe initiatieven ontplooid worden om de boodschap van geweldloos verzet en pacifisme uit te dragen.

Tijdens de wake zullen er naast de diverse vredesdemonstranten ook personen uit de Irakese gemeenschap aanwezig zijn.



Ingezonden persbericht