WordPerfect Office 11 dit voorjaar beschikbaar

Maarssen, 20 maart 2003 - De nieuwste versie van Corel WordPerfect Office 11 zal vanaf april 2003 in Europa beschikbaar zijn. WordPerfect Office 11 combineert de beste eigenschappen van eerdere versies van deze kantoorsoftware met nieuwe functionaliteit, waardoor gebruikers nog efficiënter kunnen werken. De nieuwe versie maakt het eenvoudiger en makkelijker om documenten te creëren en uit te wisselen, waardoor doelmatiger met klanten en collega's kan worden samengewerkt.

Efficiënt

* WordPerfect Office 11 verhoogt de productiviteit en het gebruiksgemak met intelligente gereedschappen voor het aanmaken van nieuwe documenten, die zeer nauwkeurig geformatteerd kunnen worden.
* De nieuwe functies 'Document Map' en 'Collaborative Review' laten gebruikers efficiënter samenwerken, terwijl 'Reveal Codes' en 'RealTime Preview' volledige controle over de formattering van documenten geven.
* De intuïtieve interface kan worden aangepast aan de wensen van de gebruiker en de nieuwe 'Classic Mode' biedt de gebruikersomgeving van WordPerfect 5.1, compleet met het vertrouwde blauwe scherm en de specifieke toetscombinaties van WordPerfect 5.1.
Flexibel

* WordPerfect Office 11 laat gebruikers beter samenwerken door de krachtige mogelijkheden om bestanden uit te wisselen en te delen.
* Betere XML-integratie, gebaseerd op vijf jaar XML-ervaring, geeft gebruikers de mogelijkheid om presentaties, spreadsheets en WordPerfect-bestanden in het XML-formaat te publiceren. Hierdoor ontstaan meer mogelijkheden om documenten met anderen te delen en om informatie naar diverse soorten apparatuur te publiceren.
* De uitgebreide file-sharing mogelijkheden omvatten 'Publish to PDF' in WordPerfect en Presentations, 'Publish to HTML' vanuit de hele suite, ondersteuning van ODMA (Open Document Management API) en een nieuw conversiegereedschap om meerdere bestandsformaten in één keer te converteren, waaronder Microsoft Word en RTF.
* Vanaf WordPerfect 6.1 tot en met de nieuwste versie 11 wordt steeds hetzelfde bestandsformaat gebruikt, waardoor gebruikers moeiteloos toegang hebben tot oudere documenten.
* Nieuwe mogelijkheden voor 'Document Routing' van e-mail en connectiviteit met Microsoft Outlook Address Book laat gebruikers samenwerken via Microsoft Outlook.
* De nieuwe ZIM SMS Office-integratie met Quattro Pro laat gebruikers spreadsheets via de mobiele telefoon updaten op afstand.
Keuze
WordPerfect Office 11 biedt:

* Toegang tot een volledig uitgeruste applicatiesuite tegen veel lagere kosten dan de belangrijkste concurrent.
* Flexibele en eenvoudige betalingsmogelijkheden via het Corel License Programma.
* Een breed scala aan opties voor technische ondersteuning, professionele services en training.
* Grote controle en flexibiliteit door aanpasbare gebruikersinterface en voorzieningen voor visueel en motorisch gehandicapten.
Prijzen en beschikbaarheid
De Engelstalige versie van WordPerfect Office 11 komt naar verwachting in april beschikbaar en zal worden geleverd in een Standard- en Professional-editie. De flexibele licentieprogramma's beginnen bij 270 euro per individuele gebruiker, tot aan 225 euro voor 250 gebruikers van de volledige Standard-editie. De prijs van de Professional-editie varieert van 388 euro per individuele gebruiker tot 232 euro voor 250 gebruikers. In lijn met Corels beleid om loyale klanten te belonen, kunnen huidige gebruikers van vorige versies van de WordPerfect Office-suite gunstige upgrade-regelingen tegemoet zien.

WordPerfect Office 11 Standard Edition bevat de laatste versies van de kernapplicaties WordPerfect 11, Quattro Pro 11 en Presentations 11. WordPerfect Office 11 Professional bevat naast deze programma's ook de krachtige relationele database Paradox.

Corel Corporation
Corel Corporation is een vooraanstaand technologiebedrijf dat zich sinds 1985 specialiseert in de ontwikkeling van hulpmiddelen voor het creëren van content en het beheren van bedrijfsprocessen, alsmede op XML gebaseerde bedrijfsoplossingen. Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld om consumenten en zakelijke klanten in staat te stellen om visuele content te creëren, uit te wisselen en te gebruiken op manieren die altijd relevant en accuraat zijn. Het hoofdkantoor van Corel is gevestigd in Ottawa, Canada. Corel is genoteerd aan de NASDAQ Stock Market ('CORL')en de Toronto Stock Exchange ('COR').