Politie Gelderland-Zuid













Verdachten aangehouden voor handel verdovende middelen



Naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek door de recherche van het district Tweestromenland zijn op woensdagavond 19 maart vijf personen aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben en het verhandelen van verdovende middelen. Het betreft een 32-jarige inwoner van Beek-Ubbergen, een 33-jarige inwoonster van Nijmegen, een 33-jarige inwoner van Nijkerk, een 34-jarige inwoner van Cuijk en een 39-jarige inwoonster van Cuijk.


Bij de politie kwam half februari informatie binnen dat de 32-jarige inwoner van Beek-Ubbergen zou handelen in de zogenaamde GHB-drug (Gamma Hydroxy Butyraat). Deze synthetische drug staat ook bekend als de rape-drug. Deze drug wordt in uitgaansgelegenheden wel eens bij vrouwen in hun drank gedaan waarna zij minder weerbaar worden. De drug is van oorsprong een narcosemiddel en veroorzaakt onder andere hallucinaties.
Naar aanleiding van de ontvangen informatie startte de recherche een uitgebreid onderzoek. Nadat de inwoner van Beek-Ubbergen gisteravond de GHB-drug had opgehaald bij de 33-jarige inwoner van Nijkerk, zijn beide mannen aangehouden. Teven is de woning van de 33-jarige inwoner van Nijkerk doorzocht. Gelijktijdig zijn de verblijfplaatsen van de 32-jarige inwoner van Beek-Ubbergen in Nijmegen en Druten doorzocht. In de woningen trof de politie een revolver, 3 1/2 liter GHB, 48 ampullen met GHB, 200 XTC-pillen en 100 gram harddrugs aan. Dit alles is in beslag genomen. In de woning in Nijmegen trof de politie een hennepkwekerij met 94 hennepplanten aan. De hennepplanten en diverse apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De twee inwoners van Cuijk en de 33-jarige Nijmeegse zijn in deze woning aangehouden. De vijf verdachten zijn in verzekering gesteld en worden verder gehoord.


Wijchen, 20 maart 2003

Brenda van der Pal
Afdeling Communicatie
Tel: 06-53 22 01 57


---- --