Ingezonden persbericht


Data-integratie software Informatica gekozen door Postkantoren BV

Informatie verkoopgegevens alle postkantoren centraal en snel beschikbaar

Nieuwegein, 20 maart 2003 Informatica, marktleider in Business Analytics software, maakt vandaag bekend dat Postkantoren BV heeft gekozen voor Informatica PowerMart, onderdeel van Informatica PowerCenter, het data-integratie platform van Informatica. Hiermee verwacht Postkantoren BV sneller bedrijfsbrede managementinformatie te kunnen ontsluiten uit de vele, voornamelijk zelf gebouwde, bronnen die in de organisatie aanwezig zijn, waarin grote hoeveelheden gegevens vanuit het postkantorennetwerk zijn opgeslagen. De aanschaf van Informatica PowerMart heeft tevens tot doel om de beheerkosten van de verschillende aanwezige rapportagesystemen te reduceren; deze worden nu vervangen door één datawarehouse.

De eerste fase van de implementatie is inmiddels afgerond en in productie. Op dit moment wordt nog een beperkt aantal bronnen geïntegreerd en ontsloten door de Informatica software, met name met betrekking tot de verkoopgegevens van de verschillende vestigingen. De nieuwe managementrapportages en -analyses moeten leiden tot een bedrijfsbreed inzicht in de verkoopinformatie van de verschillende postkantoren in Nederland. In de volgende fasen van het project zullen meer rapportages worden opgezet, bijvoorbeeld op het gebied van financiële informatie. Ook als in de toekomst meerdere bronnen ontsloten moeten worden en de volumes groter worden, kan Informatica PowerCenter hieraan gemakkelijk voldoen.

Het gehele datawarehouse project is door Postkantoren BV uitbesteed aan ICT-dienstverlener Atos Origin. Atos Origin adviseerde Postkantoren BV over de aan te schaffen software, en Informatica s data-integratie software, in de vorm van PowerMart, werd daarin als beste beoordeeld. Atos Origin voert het onderdeel van data-integratie uit vanuit haar gespecialiseerde Informatica Competence Center.

Over Postkantoren

Postkantoren BV is een joint venture van TPG Post BV (TNT Post Groep NV) en Postbank NV (ING Groep NV) en is een landelijke distributiepartner van TPG Post , Postbank en andere businesspartners. Postkantoren BV opereert op de markten van transactiediensten, sales en service op terreinen van (post)vervoer, financiële diensten, telecommunicatie, gedrukte media en gerelateerde markten.

Over Informatica

Informatica is vooraanstaand leverancier van Business Analytics software, waarmee belangrijke zakelijke informatie door het hele bedrijf heen inzichtelijk gemaakt kan worden. De Informatica Business Analytics producten omvatten een compleet plug and play portfolio van data-integratie- en business intelligence-tools tot complete analytische applicaties. Klanten kunnen op deze manier naar behoefte producten aanschaffen en best of breed-technologieën combineren. Het feit dat de juiste informatie op elk moment en waar ook ter wereld direct beschikbaar is voor de juiste mensen, maakt dat de Informatica-producten op korte termijn concurrentievoordeel opleveren.

Meer dan 1.700 klanten wereldwijd, waaronder 79% van de Fortune 100, gebruiken Informatica data-integratie software voor het bouwen en beheren van hun Data Warehouses. Vele innovatieve bedrijven zoals Motorola, Hewlett-Packard en General Electric gebruiken daarbij succesvol Informatica Analytische Applicaties om hun bedrijfsprestaties te meten en te optimaliseren. Meer informatie is te vinden op www.informatica.com/nl.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:

Informatica T +31 (0) 30-6086700

Maaike Hilbrand M +31 (0) 6-51553760

Marketing Manager Benelux E-mail mhilbrand@informatica.com