Politie Gelderland-Midden

Arnhem, aanhouding na mogelijke `ripdeal'
Publicatiedatum: 20-03-2003

De politie heeft gisteravond op de Boulevard Heuvelink in Arnhem een 34-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. Rond negen uur 's avonds werden agenten naar de Boulevard Heuvelink gezonden na meldingen van een vechtpartij. De agenten troffen op straat twee mannen aan. Een van hen, een 32-jarige man uit Tilburg, verklaarde dat de 34-jarige verdachte diens auto zou hebben vernield naar aanleiding van een conflict over de aankoop van drugs. In een daarop volgende vechtpartij, waarbij ook nog een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zou zijn betrokken, zou de verdachte kennelijk met opzet de autoruit van de Tilburger hebben vernield. De 34-jarige verdachte werd hierop aangehouden. Toen de Tilburger later afzag van aangifte werd de aangehouden verdachte weer vrijgelaten. Bij geen van de betrokken werd overigens drugs aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp, bekeuring voor veroorzaken ongeval onder invloed Publicatiedatum: 20-03-2003

Tegen een 44-jarige automobilist uit Spankeren is woensdagavond proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een verkeersongeval op de A. G. Hofkeslaan in Velp terwijl hij onder invloed was van alcohol. Rond kwart over zeven botsten op de A.G. Hofkeslaan twee auto's op elkaar. Het ongeval ontstond vermoedelijk doordat de 44-jarige Spankernaar onvoldoende rechts hield en daarbij op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 44-jarige Arnhemmer, botste. Gewaarschuwde agenten vermoedden drankgebruik bij de verdachte en onderwierpen hem aan de ademtest. Daaruit bleek dat hij anderhalf maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had (0,81 promille). De man kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, hennepplantage ontmanteld
Publicatiedatum: 20-03-2003

Tegen een 37-jarige bewoonster uit de Valkenburgstraat in Arnhem is gisteravond proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Opiumwet. Agenten troffen woensdagavond even na zeven uur bij een controle een hennepplantage aan in haar woning met een kleine 200 planten. De kwekerijbenodigdheden en de planten werden in beslag genomen. Omdat er kennelijk ook geknoeid was met de stroomvoorziening werd door het energiebedrijf de elektriciteitsmeter afgenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---