Gemeente Weert

20/03/2003

Langer omleidingen i.v.m. werkzaamheden Suffolkweg

In opdracht van ProRail (voorheen Railinfrabeheer) Nieuwbouw Projecten Zuid wordt de huidige onderdoorgang onder de spoorbrug ter hoogte van de Suffolkweg in Weert aangepast. Het landhoofd wordt gedeeltelijk gesloopt en de constructie wordt verstevigd. De werkzaamheden, die begonnen zijn in week 8, hebben omleidingen tot gevolg. Door de vorst is vertraging in het werk ontstaan, waardoor het noodzakelijk is de Suffolkweg langer af te sluiten.

Tot en met 11 april a.s. zal de Suffolkweg afgesloten blijven voor verkeer m.u.v. fietsers en voetgangers. Omleidingsroutes worden aangegeven en zullen volgens het omleidingsplan via Ringbaan-West en de Kazernelaan lopen. Het fiets-/voetgangerspad langs de spoorbrug blijft toegankelijk. Het omleidingsplan ligt ter inzage in het Infocentum in de hal van het Weerter stadhuis. Voor vragen omtrent de omleidingen kunt u contact opnemen met het Infocentrum, bereikbaar op (0495) 575 300.

Omgeving
Railinfrabeheer heeft de omwonenden schriftelijk op de hoogte gesteld van deze vertraging in de werkzaamheden. Ook op de internetsite van de gemeente Weert is informatie te vinden over de werkzaamheden.

Bouwmethode
Naast de werkzaamheden aan het landhoofd, is men inmiddels ook begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van de fiets- en voetgangerstunnel. Het gesloten deel van de tunnel met een lengte van 16 meter wordt in twee delen van 8 meter aan weerszijden van de verhoogde spoorbaan voorgebouwd. Hierna worden de beide delen in een buitendienststelling van het spoor van 30 uur naar elkaar toe de baan ingetrokken zonder daarvoor het ballastbed en spoor te verwijderen. Die werkzaamheden zullen plaatsvinden in juni 2003.