Hardware-divisie van Microsoft viert 20-jarig bestaan

'Feestbeestjes'-actie met korting op aanschafprijs Wireless Optical-muizen

Schiphol-Rijk, 20 maart 2003 - Iedereen kent Microsoft als softwarebedrijf, maar het is wel degelijk ook een hardwarebedrijf. Twintig jaar geleden zag de eerste Microsoft-muis het levenslicht. Vanaf dat moment volgde niet alleen een reeks innovatieve muizen - de eerste met ergonomische vormgeving, de eerste muis met scrollwieltje, en de eerste muis met optische technologie - maar ook trackballs en (ergonomische) toetsenborden.

Uit eigen onderzoek dat Microsoft in januari 2003 heeft uitgevoerd, blijkt dat momenteel bijna driekwart van de gebruikers werkt met een muis die voorzien is van een scrollwiel, terwijl bijna 40 procent procent een optische muis bezit. Bij de aanschaf van een nieuwe muis zou driekwart voor een draadloze en/of optische muis kiezen, terwijl ruim de helft een ergonomische vormgeving van groot belang vindt bij een nieuwe aanschaf. Als favoriete eigenschappen bij aanschaf van een nieuw toetsenbord worden draadloze connectiviteit, een aangename toetsaanslag en mogelijkheden voor multimediabesturing genoemd.

Feestbeestjes
Ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum is Microsoft van start gegaan met de actie 'Feestbeestjes'. Deze actie houdt in dat consumenten bij aankoop van een 'feestbeestje' (Wireless Optical Mouse Blue, Black of Ice) 10 euro retour krijgen (via bank of giro). De actie loopt tot 1 juni 2003. De Wireless Optical Mouse Black en Ice zijn onderdeel van een collectie Special Editions-muizen die slechts een beperkte periode verkrijgbaar zijn.