Gemeente Haarlem


Sector SB / Communicatie
Myrna Wiggers
023 - 511 4902
20 maart 2003
Gemeente start met herinrichting Anegang
Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht







Van
Contactpersoon
Doorkiesnummer(s)
Datum
Onderwerp
In opdracht van de gemeente Haarlem, afdeling Stadsbeheer, starten deze week de werkzaamheden voor de herinrichting van de Anegang.
Dit is één van de werken die vallen onder het project 'Haarlem in Uitvoering'. Woensdagochtend 26 maart om 10 uur haalt Jur Visser, Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Binnenstad, hier officieel de eerste klinker
uit de grond.


Eén beloopbaar autoluw voetgangersgebied

De eerste verbeteringen die in het kader van het convenant zijn uitgevoerd, zijn reeds te zien in de Schagchelstraat en de Warmoesstraat. De Barteljorisstraat is inmiddels op de schop en de Anegang is nu aan de beurt. Uitgangspunt voor beide straten is dat er één beloopbaar autoluw voetgangersgebied moet ontstaan. Ondernemers en eigenaren dienen er onder andere zelf voor te zorgen dat hun gevels er goed uitzien en dat de reclame beperkt wordt. Op die manier komt de historische binnenstad van Haarlem beter tot z'n recht.


Aard van de werkzaamheden




De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de bestaande verhardingen, het vernieuwen van gas- en waterleidingen en hierop aansluitend het aanbrengen van nieuwe bestratingen. Betrokken winkeliers en bewoners kunnen tevens hun huisaansluiting op het riool vernieuwen. Bij de herinrichting worden de afvalbakken, de fietsenrekken en de verlichtingsarmaturen vernieuwd. Tevens worden zeven bomen weggehaald omdat deze hier niet op de juiste plek stonden. Negen nieuwe bomen komen hiervoor terug.


Duur en overlast

Vanaf woensdag 26 maart starten de werkzaamheden in de Anegang. Het werk wordt in drie fases verdeeld. Deze straat is voor de bouwvak klaar. Tijdens de werkzaamheden worden voldoende plankiers neergelegd, om de winkels voor het winkelend publiek zo toegankelijk mogelijk te houden.


Noot aan de redactie

Geïnteresseerde journalisten worden uitgenodigd bij de aftrap aanwezig te zijn, om 10.00 uur in het midden van de Anegang. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Myrna Wiggers, afdeling Communicatie Stadsbeheer,
tel. 023 - 511 4902.



---- --