Politie Zaanstreek-waterland




Oproep benadeelde homofiele mannen

De politie wil graag in contact komen met homofiele mannen, die slachtoffer zijn geworden van oplichting, diefstal of verduistering, gepleegd door een 27-jarige man uit Purmerend.
De verdachte knoopte een relatie aan met vaak jonge homoseksuele mannen. Hij hielp hen dan o.a. met een computer of internet. Met de creditcard van zijn slachtoffers bestelde hij dan diverse goederen, waarvan de waarde in vele honderden Euro's liep. Ook wist hij aan de pinpas met bijbehorende code te komen en nam daarmee geld op, of zag hij kans geld over te maken naar zijn eigen rekening.
Naar aanleiding van diverse aangiften werd de man op 27 januari 2003 in zijn woning aangehouden.
Bij drie aangiften bekende hij zijn betrokkenheid.
De politie vermoedt, dat de verdachte zich vaker schuldig heeft gemaakt aan dergelijke praktijken, maar dat zijn slachtoffers uit schaamte geen aangifte hebben gedaan.
De politie roept deze slachtoffers nu op alsnog aangifte te doen bij de politie in de woonplaats. De personalia van de verdachte zullen aan de plaatselijke politie worden verstrekt.

16:05 19-MRT-03
LOC: OOSTZAAN, DE ZUIDERLAAIK

Fikkie loopt uit de hand

Twee 10-jarige jongetjes uit Oostzaan stookten fikkie in 't Twiske, maar verloren de controle over het vuurtje. Vervolgens vloog zo'n 200 m2 riet in de brand. De brandweer van Oostzaan kwam met twee bluswagens ter plaatse en wist het vuur snel te bedwingen. De vuurtjesstokers waren nog ter plaatse en konden door de politie in hun kraag worden gevat. In overleg met het HALT bureau zal een passende straf voor de jongetjes worden geregeld.

20:13 19-MRT-03
LOC: PURMEREND, LAUWERSMEER

Apparatuur gestolen uit woning

Tijdens een twee uur durende afwezigheid van de bewoner in het beging van de avond, werd in diens woning ingebroken. Er werden een laptop, een digitale camera en een telefoon weggenomen. Men was de woning binnengedrongen door een raam aan de achterzijde te forceren. De hele woning werd doorzocht.

05:35 20-MRT-03
LOC: PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT

Autoradio's gestolen uit winkel

Uit een winkel in automaterialen werden afgelopen nacht vijf dure autoradio's gestolen. Men was de winkel binnengekomen door een schuifraam naast de ingang te forceren. In de winkel heeft men de radio's uit een verrijdbare kast geschroefd. Van één van de gestolen radio's liet met het frontje achter. Een andere radio werd op de grond aangetroffen en bleek beschadigd.

08:49 20-MRT-03
LOC: PURMEREND, LEEUWERIKPLEIN

Inbrekers vertrekken zonder buit

Afgelopen nacht werd ingebroken in het winkelcentrum en daarbij behorende accountskantoor. Er wordt echter niets vermist. Men heeft vermoedelijk eerst geprobeerd het winkelcentrum binnen te komen. Daartoe verwijderde men een ventilator van het dak, waardoor nogal wat schade ontstond. Later forceerde men een raam van het kantoor, dat via het dak te bereiken was. In het kantoor heeft men vermoedelijk geprobeerd het alarmsysteem uit te schakelen en is men er vandoor gegaan toen dit niet lukte.




Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-200303


13:00-15:00 19-MAART-03
ZAANDAM, ZUIDERVAART

Autogordelcontrole voor een veiliger verkeer

Op de Zuidervaart in Zaandam hield het verkeershandhavingsteam woensdagmiddag een autogordelcontrole. De controle op de draagplicht van de autogordel (voor- en achterin de auto) is één van de vijf speerpunten van het Verkeershandhavingsteam dat sinds juni 2001 dagelijks in de hele regio toezicht houdt om daarmee een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid te leveren. Op de Zuidervaart hadden in totaal veertien bestuurders en drie passagiers, waaronder een kind van vijf jaar, de gordel niet om. Over het algemeen geldt dat passagiers zelf verantwoordelijk zijn voor de draagplicht en dan ook zelf de boete ontvangen. Echter, wanneer de inzittende jonger dan twaalf jaar is, geldt dat de bestuurder verantwoordelijk is en dus de boete ontvangt. Kinderen ouder dan twaalf en jonger dan zestien zijn, betalen de helft (twintig euro).


08:30-12:00 19-MAART-03
VOLENDAM, JULIANAWEG/ZEDDEWEG
23 mensen zonder autogordel
Tijdens twee autogordelcontroles in Volendam werden in totaal 23 mensen bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Op de Julianaweg ontvingen achttien mensen een boete. Een bestuurder die met aanhangwagen maar zonder rijbewijs BE reed en een automobilist die telefoneerde tijdens het rijden ontvingen ook een boete. Op de Zeddeweg werden vijf mensen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Eveneens vijf bestuurders kregen een boete voor te hard rijden en een automobilist werd bekeurd voor het onnodig signalen geven.

01:31 19-MAART-03
MIDDENBEEMSTER, RIJPERWEG
Onder invloed
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 44-jarige automobilist uit de Middenbeemster op de Rijperweg in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had een alcoholgehalte van 355 ug/l en kreeg een rijverbod van drie uur, een boete en een proces-verbaal.

01:10 20-MAART-03
OOSTZAAN, A8
Voor de tweede keer met slok op achter het stuur
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 41-jarige automobilist uit Den Helder op de A8 in Oostzaan aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had een alcoholgehalte van 385 ug/l en kreeg een rijverbod van drie uur, een boete en een proces-verbaal. De man was enkele weken geleden ook al onder invloed achter het stuur van zijn auto betrapt.

07:45-10:00 19-MAART-03
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
40 km per uur te hard
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk werd woensdag een snelheidscontrole gehouden. Het overgrote deel van alle weggebruikers hield zich aan de maximum toegestane snelheid van 70 km per uur. Het aandeel hardrijders bedroeg drie procent. Eén automobilist haalde een snelheid van 110 km per uur.

16:00-17:30 19-MAART-03
NOORDBEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG

Nauwelijks hardrijders

Woensdagmiddag werd op de Schermerhornerweg in de Noordbeemster een snelheidscontrole gehouden. Van de ruim duizend weggebruikers reed bijna niemand harder dan de toegestane 80 km per uur. Met zeven hardrijders bedroeg het overtrederaandeel slechts 0,6 procent. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km per uur.

14:50-17:00 19-MAART-03
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG

Eén op de tien te hard

Op de Provincialeweg (N515) in Wijdewormer (80 km per uur) reed woensdagmiddag tussen drie en vijf uur bijna één op de tien automobilisten te hard. Het aandeel snelheidsovertredingen bedroeg negen procent. De hoogste snelheid bedroeg 110 km per uur.

EINDE
---



---- --