Gemeente Leeuwarden

Noordrand aan Zet krijgt plek in pand Tylkedam 51

Noordrand aan Zet Het project Noordrand aan zet krijgt twee lokalen in het voormalige schoolgebouw aan de Tylkedam 51. Het pand wordt ook gebruikt door jongerenwerk van Hulp en Welzijn Leeuwarden, het project Full Colour en sportschool Frisia. Het wijkprogramma Noordrand aan zet' wil de leefbaarheid, integratie en veiligheid in de Vrijheidswijk en Bilgaard vergroten. Het college van b en w. geeft 4.750,00 subsidie voor de inrichting van de ruimte vanuit het Grote Stedenbeleid..

Het wijkpanel, wat nauw betrokken is bij Noordrand aan zet, is blij met de ruimte. Tot nu toe moesten ze in de Adelaarskerk vergaderen, omdat het wijkcentrum meestal bezet was. In Tylkedam 51 kunnen nu bijvoorbeeld taallessen worden gehouden en misschien komt er een soort internet-café, waar ouderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten.

Full Colour en HWL jongerenwerk hadden al een ruimte in het pand. Full Colour zorgt voor extra begeleiding van allochtone risicojongeren van 12 23 jaar.

Een werkgroep is bezig met de organisatie van een open dag op woensdag 23 april van 16.00 tot 21.00 uur. Iedereen kan dan kennis maken met Full Colour, Noordrand aan Zet en het Jongerenwerk van HWL.