Dienstenbond CNV

Toch nog sociaal plan Fugro!
20-03-2003

Eindelijk is de kogel door de kerk. De beide advocaten (van de ex Nuon-medewerkers en van Fugro) hebben elkaar gevonden. Het ziet ernaar uit dat er deze week een procedure-afspraak wordt gemaakt over arbitrage. Dit betekent dat uiteindelijk 3 wijze mannen zich buigen over de uitleg van de zgn. werkgelegenheidsgarantie voor de ex Nuon-medewerkers. Als de arbiters zeggen dat deze medewerkers daar aanspraak op kunnen maken, dan kan Fugro hen niet ontslaan.

Als de arbiters zeggen dat ook de ex Nuon-medewerkers ontslagen mogen worden, dan komt ook een deel van deze medewerkers op de ontslaglijst te staan.

Dit betekent intussen dat de gezamenlijke vakbonden het principe-akkoord gaan uitleggen en verdedigen. Het is wat ons betreft een principe-akkoord. Vandaar dat wij het positief aan u voorleggen. Stemmen de leden in meerderheid voor het akkoord, dan wordt het omgezet in een definitief akkoord.

Bijeenkomst
Om het sociaal plan toe te lichten en waar mogelijk te verduidelijken, is een bijeenkomst gepland op maandagavond 24 maart in de Jaarbeurs (Beatrixgebouw) in Utrecht. We hebben een zaal gereserveerd. Iedereen is welkom, dus zowel leden als niet-leden! We hebben van 19.30-21.30 uur de tijd. Het is een informatieve bijeenkomst.

Uw stem
Alle vakbondsleden kunnen tot en met dinsdag 25 maart hun stem uitbrengen over het principeakkoord. Op dat moment moeten de stembriefjes binnen zijn.

Bent u al lid?
Wilt u ook mee stemmen? Word dan nu lid van de CNV Dienstenbond! lid worden

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf, tel. (055)5772640.