Dienstenbond CNV

CNV kandidaat OR Achmea Zorg
20-03-2003

Op 25 maart 2003 vinden er tussentijdse verkiezingen plaats voor de ondernemingsraad van Achmea Zorg. De CNV Dienstenbond wil u kennis laten maken met haar kandidaat voor de OR. Betrokkenheid van het CNV is goed voor Achmea Zorg en goed voor u.

Binnen Achmea en Achmea Zorg is er de laatste tijd veel aan de hand. De rol van de medezeggenschap is daarbij van groot belang. Op 25 maart aanstaande zullen er tussentijdse verkiezingen plaatsvinden voor een OR van Achmea Zorg. De CNV Dienstenbond wil de belangen van haar leden en de andere werknemers van Achmea Zorg zo goed mogelijk behartigen. Betrokkenheid bij de gang van zaken binnen Achmea Zorg en Achmea is daarvoor nodig. Daarom hebben we regelmatig overleg met HR (voormalige P&O) en de Raad van Bestuur van Achmea en Achmea Zorg over bijvoorbeeld het sociaal plan en reorganisaties.

Verder onderhandelt de CNV Dienstenbond met Achmea over de Achmea CAO. Met de CNV bedrijfsledengroep met werknemers van Achmea bespreken we regelmatig de ontwikkelingen binnen Achmea en natuurlijk is ook een goede relatie met de ondernemingsraden van Achmea en Achmea Zorg nodig.

Samen kunnen ORen en CNV de belangen van de medewerkers van Achmea optimaal behartigen. Daarom ondersteunt de CNV Dienstenbond haar kandidaat voor de nieuwe ondernemingsraad en stellen wij hem aan u voor.

George de Roij
George is 44 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is in 1986 komen werken bij Zilveren Kruis. Sinds 1996 werkt hij op de afdeling klantenservice bij het Ziekenfonds. George vindt zijn werk erg leuk omdat hij het gevoel heeft klanten te kunnen helpen en iets voor ze te kunnen betekenen. George is verder sinds enige tijd actief binnen de CNV Bedrijfsledengroep Achmea.

Ik vind dat er in deze tijd van veranderingen een goede en sterke ondernemingsraad moet zijn, waarbij de OR-leden weten wat er bij de collegas leeft en zij deze gevoelens kunnen verwoorden. Ik heb inmiddels aardig wat reorganisaties meegemaakt in de afgelopen jaren en ik heb ik geleerd dat het van belang is hierover met elkaar te spreken. Waar ik voor sta is dat mijn collegas een luisterend oor bij mij moet kunnen vinden. Voor problemen moet er in elk geval een goede en correcte oplossing gevonden worden. Naar mijn mening dient er ook een duidelijker en meer open communicatie plaats te vinden bij reorganisaties. Hiermee bedoel ik dat de medewerkers in een eerder stadium bij de reorganisatie van hun werkplek betrokken dienen te worden.

Stemadvies
Stem dus in het belang van Achmea Zorg en in het belang van uzelf op een CNV-kandidaat.

Nog geen lid??
Bent u nog geen lid van de CNV Dienstenbond? Lees over ons uitgebreide dienstenpakket en word lid!

Vragen
Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u natuurlijk contact opnemen met bestuurder Jeroen Warnaar, tel (055)5772640.