Gemeente Geldermalsen


* Informatie ministerie over vogelpest

* Uitslag verkiezingen provinciale staten, 11 maart 2003 Wekelijkse actualiteiten, week 12 - 2003

* Collecte

* Vrijstelling bestemmingsplan Beesd Oost-West 1987 (Slotstraat 9 te Beesd)

* Bestemmingsplan Tricht 2000, wijziging Lingedijk 56(logiesaccommodatie)

* Wet voorziening gehandicapten

* Commissie voor bezwaar-en beroepschriften voor de gemeente Geldermalsen

* Vrijstelling bestemmingsplan Rumpt 2000 (Dorpsdijk 52 te Rumpt)
* Maatregelen vogelpest

* Afronding werkzaamheden rotonde Randweg/J.F. Kennedylaan gedeelte Randweg

* Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening
Collecte
In de periode van 23 tot en met 29 maart 2003 is door de gemeente vergunning verleend voor de huis-aan-huis collecte van Zoa
-Vluchtelingenzorg

Vrijstelling bestemmingsplan Beesd Oost-West 1987 (Slotstraat 9 te Beesd)

* Bekendmaking : artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

* Ter inzage : aanvraag bouwvergunning met bijbehorende stukken.
* Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.

* Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van R. de Oude, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Beesd Oost-West 1987 om het oprichten van een carport op het perceel Slotstraat 9 te Beesd, mogelijk te maken.

* Bedenkingen : door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.
* Datum publicatie : 20 maart 2003.
Bestemmingsplan Tricht 2000, wijziging Lingedijk 56 (logiesaccomodatie)

* Bekendmaking : artikel 11 Wet op de ruimtelijke ordening.
* Ter inzage : ontwerp-wijzigingsplan met bijbehorende stukken.
* Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de
* Toelichting : het wijzigingsplan heeft betrekking op de bouw van een kleinschalige logiesaccommodatie aan de Lingedijk 56 te Buurmalsen, op verzoek van de heer Wichgers, wonende op het genoemde adres. Concreet is het de bedoeling om één ruimte te realiseren in een bestaande schuur en twee ruimtes in een nieuw op te richten bijgebouw in de vorm van een Betuwse hooiberg.
* Bedenkingen : door belanghebbenden, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen : vakbalie Bouwen en Wonen, tel. 0345-586686.
* Datum publicatie : 20 maart 2003

Wet voorziening gehandicapten

Uitgangspunt van de Wet voorziening gehandicapten (Wvg) is dat mensen met een handicap zoveel en zolang mogelijk zelfstandig moeten kunnen blijven wonen en zich ook zelfstandig moeten kunnen verplaatsen. Als een gehandicapte daarvoor aanpassingen en voorzieningen nodig heeft, kan de gemeente dat regelen.

Wat u kunt krijgen

* Woningaanpassingen

* Vervoersvoorzieningen

* Rolstoel

Wat u kunt doen

Wanneer u een handicap heeft, kunt u voor de hiervoor genoemde voorzieningen terecht bij de vakbalie Arbeid en Inkomen in het gemeentehuis, Kuipershof 2 te Geldermalsen (zie colofon).

In de meeste gevallen zal de gemeentelijke Wvg-consulent u thuis bezoeken om met u de problemen en mogelijke oplossingen te bespreken. Zo nodig zal de consulent medisch advies vragen bij het Regionaal Indicatie Orgaan, onderdeel van de GGD Rivierenland.

Beslissen en uitvoeren

Zodra uw aanvraag voor een voorziening is ingediend, moet de gemeente er binnen acht weken over beslissen. Als het niet lukt binnen die tijd een beslissing te nemen (bijvoorbeeld omdat er eerst bouwtekeningen moeten worden gemaakt), neemt de consulent contact met u op en laat u weten hoe lang het nog gaat duren. Wanneer uw voorziening eenmaal is goedgekeurd, is er nog tijd nodig om die te aan te passen of aan te brengen. Zeker als het gaat om een uitgebreide verbouwing van uw woning kan dat een poosje duren.

Reken in ieder geval op acht weken beslistijd en acht weken levertijd.

Woningaanpassing

Wanneer u door uw handicap problemen ondervindt in en om uw woning kunt u een woonvoorziening krijgen. De gemeente kijkt bij woonproblemen altijd wat de goedkoopste oplossing is die goed voldoet. Soms is de goedkoopste oplossing dat u verhuist naar een andere woning die al aangepast is of die beter kan worden aangepast dan de woning waar u nu in woont. Een vergoeding voor de verhuiskosten wordt dan afzonderlijk beoordeeld. Gelukkig kan in de meeste gevallen de aanpassing in de huidige woning worden aangebracht.

Voorkomende aanpassingen zijn: het toegankelijk maken van een woning voor mensen die in een rolstoel belanden, het plaatsen van een traplift, een verhoogd toilet of een douchezitje, beugels op het toilet of in de douche.

Let op: u mag nooit iemand opdracht geven uw woning aan te passen voordat de gemeente over uw aanvraag heeft beslist.

Vervoersvoorzieningen

Op grond van de wet is de gemeente verplicht u een vervangende vervoersmogelijkheid aan te bieden wanneer u vanwege een handicap niet van het openbaar vervoer gebruik kunt maken. De gemeente Geldermalsen neemt hiervoor in regionaal verband deel aan een collectief vervoersysteem, de zogenaamde Regiotaxi. Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer van deur tot deur binnen de regio Rivierenland. Iedere inwoner van de gemeente Geldermalsen kan van de Regiotaxi gebruik maken. Voor Wvg-geïndiceerden geldt een kortingsregeling.

Het taxibedrijf verzorgt `deur-tot-deur-vervoer'. De chauffeur helpt u bij het in- en uitstappen, begeleidt u van de voordeur naar het voertuig en naar de deur op de plaats van bestemming. Het collectief vervoer is niet bedoeld voor ziekenvervoer om bijvoorbeeld naar de specialist of naar therapie te gaan. Hiervoor bestaat een andere regeling, waarover u contact kunt opnemen met uw zorgverzekeraar.

Andere vervoersvoorzieningen

De gemeente kan ook een financiële vergoeding toekennen voor de vervoerskosten. Dat kan alleen als deelname aan het collectief vervoer niet mogelijk is. Daarnaast zijn er bij hoge uitzondering mogelijkheden om de kosten te vergoeden voor aanpassing van een auto of de verstrekking van gesloten invalidenvoertuigen.

Rolstoel

Heeft u voor zes maanden of korter een rolstoel nodig, dan kan deze gehuurd worden via de Thuiszorg. Als u langer of blijvend op een rolstoel bent aangewezen kan de gemeente u helpen bij het verkrijgen van een handbewogen rolstoel, een elektrische rolstoel of een sportrolstoel.

Wanneer u geen beroep op de Wvg kunt doen

Voor een rolstoel, douchezitje of toiletstoel geldt, dat wanneer u voor zes maanden of korter een hulpmiddel nodig heeft, u die krijgt van de Stichting Thuiszorg. U kunt hiervoor het telefoonnummer 0900-8433 bellen.

Kosten

Voor rolstoelen geldt geen eigen bijdrage. Voor woningaanpassingen en in bruikleen verstrekte vervoersvoorziengen die u krijgt (bijvoorbeeld een driewielfiets of een scootermobiel) betaalt u eenmalig een bedrag van circa _ 45,--. Als u in een bepaald jaar meerdere voorzieningen krijgt toegewezen, hoeft u in dat jaar in totaal nooit meer dan dat eenmalige bedrag te betalen.

Andere voorzieningen die door de gemeente worden geregeld

Via de afdeling Sociale Zaken kunt u een Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen. Nadere informatie hierover kunt u verkrijgen bij de vakbalie Arbeid en Inkomen en is ook te vinden in de hierover apart uitgegeven folder.

Andere voorzieningen die niet door de gemeente worden geregeld

Voor andere voorzieningen als:

* huishoudelijke hulp bij het verrichten van dagelijkse handelingen zoals wassen, kleden, eten;

* voorzieningen die problemen wegnemen bij het spreken, luisteren, lezen en schrijven;

* rollators/trippelstoelen.

moet u bij uw zorgverzekeraar zijn. Dat geldt ook voor waarschuwingsinstallaties zoals een speciale telefoon, deurbel of flitsbellen.

Wijziging van normen en bedragen

Met name op het terrein van sociale zaken wordt wet- en regelgeving met regelmaat gewijzigd. Dit heeft dan veelal een aanpassing van bedragen en normen tot gevolg.

Commissie voor bezwaar-en beroepschriften voor de gemeente Geldermalsen
De commissie voor bezwaar-en beroepschriften voor de gemeente Geldermalsen maakt bekend, dat in haar openbare vergadering van donderdag 3 april 2003 de volgende bezwaarschriften zullen worden behandeld:

19.30 uur Bezwaarschrift d.d. 6 februari 2003 en nader aangevuld d.d. 14 februari 2003 ingediend door de heer J.J.J. de Rooij van Linssen c.s. Advocaten, namens de heer R. Borgstein, gericht tegen besluit van het college d.d. 3 februari 2003 inhoudende de weigering een bouwvergunning te verlenen voor het oprichten van drie stallen ten behoeve van de oprichting van een vleeskuikenbedrijf.

20.00 uur Bezwaarschrift d.d. 30 januari 2003 en nader aangevuld met gronden d.d. 19 februari 2003 en 20 februari 2003 ingediend door de heer M. Onrust en de heer E. Wiarda van Langhout & Wiarda Juristen, namens de heer H. ter Haar en mevrouw A.M. ter Haar-Muller, gericht tegen ons besluit d.d. 18 december 2003, tot het verlenen van een sloopvergunning aan Voskuilen b.v., Lingedijk 6a te Gellicum.

20.30 uur Bezwaarschrift d.d. 20 februari 2003 ingediend door de heer mr. M. Bos van Advocatenkantoor Van Mierlo, namens Martens Onroerende Zaken b.v., gericht tegen besluit van het college d.d. 28 januari 2003 inhoudende de weigering van de gevraagde bouwvergunning voor de nieuwbouw van een restaurant met bovenwoning op het perceel Herman Kuijkstraat 72 te Geldermalsen.

21.40 uur Bezwaarschrift d.d. 17 februari 2003 ingediend door de heer J.L. Kruit namens de Vereniging tot behoud van het Lingelandschap gericht tegen het besluit van het college d.d. 31 januari 2003 inhoudende verlening van een kapvergunning voor het perceel Langedijk 103 te Acquoy aan de heer C. de Jongh.

De op de zaken betrekking hebbende stukken liggen voor elke belanghebbende vanaf heden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonnen tijdens openstellingstijden van de gemeente Geldermalsen.

Mr W.J. Wierda, voorzitter

Vrijstelling bestemmingsplan Rumpt 2000 (Dorpsdijk 52 te Rumpt)
* C. Gordijn, Dorpsdijk 52 te Rumpt, om het vernieuwen (oprichten) van een berging mogelijk te maken (artikel 4.4.5.: vrijstelling nieuwe vrijstaande bijgebouwen);

* Datum publicatie : 20 maart 2003.
Maatregelen vogelpest
Voorbehoud: onderstaande tekst is onder voorbehoud. Tussen het moment van het opstellen van deze tekst, het aanleveren bij de drukker en het daadwerkelijk verschijnen van deze krant kan de actuele situatie zich wijzigen. Indien nodig zal de gemeente naast de informatierubriek andere communicatiemiddelen inzetten om haar inwoners te informeren. Voor de meest actuele stand van zaken verwijzen wij u naar de website van het Ministerie van Landbouw
www.minlnv.nl/infomart/dossiers/vogelpest

Agrarisch Nederland is in de ban van de vogelpest. Ook veel inwoners van onze gemeente vragen zich af wat zij nu precies met hun pluimvee aanmoeten. Op dit moment ligt Geldermalsen niet in een zogenaamd vervoersbeperkingsgebied. Eigenaren van pluimvee moeten wel met het volgende rekening houden:

* Pluimveemest moet afgedekt worden om verspreiding van het virus via mest te voorkomen.

* Pluimvee moet worden opgehokt. De eigenaar, houder of hoeder van pluimvee is verplicht zijn pluimvee op te sluiten in een ruimte die zodanig is afgeschermd dat wordt voorkomen dat vogels en hun uitwerpselen in deze ruimte kunnen komen. Dit betekent in de praktijk dat het hok een afgesloten gebouw moet zijn of anders moet zijn voorzien van een gesloten dak en verder zo fijn mogelijk gaas.

* De eigenaar , houder of hoeder van pluimvee moet er ook voor zorgen dat deze dieren hun verblijfplaats niet verlaten.
* De Algemene Inspectiedienst (AID) ziet toe op de naleving van de landelijke ophokplicht. Dat gebeurt door steekproefsgewijze controles in het hele land.

Afronding werkzaamheden rotonde Randweg/J.F. Kennedylaan gedeelte Randweg

Volgende week start de aannemer met de afronding van de werkzaamheden op de Randweg en bij de rotonde met de J.F. Kennedylaan. Deze week ontvangen omwonenden en bedrijven in de directe omgeving hierover persoonlijk bericht. Afhankelijk van aard en plaats van de werkzaamheden zal er sprake zijn van wisselende omleidingsroutes. Deze zullen duidelijk worden aangegeven. De aannemer zorgt ervoor dat de sportvelden, sporthal, het bedrijventerrein en de benzinepomp bereikbaar blijven. Op donderdagmiddag 10 april wordt begonnen met het asfalteren van de Randweg. Diezelfde dag, maar dan 's avonds tussen 19.00 en 24.00 uur, volgt de asfaltering van de rotonde. Voor deze avondwerkzaamheden is gekozen om ervoor te zorgen dat het bedrijventerrein overdag bereikbaar blijft.
Wie wil bouwen/slopen
Ter inzage: de volgende aanvragen:
1. Lichte bouwvergunning: H.D.L. den Engelsen, Bulckesteijnstraat 8 te Deil, vergroten / veranderen woning (12 maart 2003); 2. Lichte bouwvergunning: M.W. Smits, Molenkampstraat 12 te Enspijk, vergroten woning (12 maart 2003);
3. Reguliere bouwvergunning: J.V. Kranenburg, Mr. W.M. Kolffstraat 18 te Deil, vergroten woning / schuur (11 maart 2003); 4. Reguliere bouwvergunning: J.C. Koolen, Laan van Craayenstein 4 te Tricht, vergroten woning (14 maart 2003);
5. Lichte bouwvergunning: J.R. Voskuilen, Achterweg 64 te Rumpt, vergroten woning (14 maart 2003);
6. Reguliere bouwvergunning eerste fase: R. van Ledden, Meersteeg 28 te Tricht, vergroten stalling / bergruimte (14 maart 2003); 7. Lichte bouwvergunning: R. Reijngoud, Gerestein 46 te Deil, vergroten woning (17 maart 2003);

* Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

* Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek Wie mag bouwen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 20 maart 2003.
Wie mag bouwen/slopen

Ter inzage: de volgende verleende vergunningen: 1. L. Beenhakker, Achtweg 75 te Acquoy, gedeeltelijk slopen woning (20 maart 2003);
2. AOB Handelsonderneming, Industrieweg 6 te Beesd, oprichten bedrijfsruimte (20 maart 2003);
3. H.G.A. de Vaal, Molendijk 2 te Beesd, vernieuwen kas (20 maart
* Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 20 maart 2003.
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij vergunning heeft verleend aan:

* Badmintonvereniging Geldermalsen, voor de verkoop van snoepgoed (`Marszakjes') van maandag 28 april tot en met zaterdag 3 mei 2003 zowel huis-aan-huis in Geldermalsen als op het Marktplein in Geldermalsen op Koninginnedag;

* Stichting Kijk Meteren, voor de verkoop van koeken van maandag 12 mei tot en met vrijdag 23 mei 2003 huis-aan-huis in Meteren.
* Oranjevereniging `Ons Vorstenhuis', voor het houden van diverse Koninginnedag-activiteiten op dinsdagavond 29 april (Kapellenfestival) en op woensdag 30 april 2003 (optocht, spelletjes, springkussens, kwartjesmarkt, playback show, disco) in de speeltuin aan de Prins Willem-Alexanderstraat te Buurmalsen;
* Oranjevereniging Enspijk, voor het houden van een Oranjefeest op woensdag 30 april 2003 van 13.00 uur - 23.30 uur aan de Lepelstraat te Enspijk;

* Juniorkamer Lek & Linge, voor het houden van de Lingeloop 2003 door de 11 kernen van de gemeente Geldermalsen op zaterdag 10 mei 2003 tussen 10.00 uur - 17.00 uur;

* De heer en mevouw G. van Giessel, voor het houden van een feest op zaterdag 28 juni 2003 van 21.00 uur - 00.00 uur aan de Benedeneindseweg 23 te Deil;

* De heer en mevrouw A.H. van Hoorn, voor het houden van een barbecuefeest op zaterdag 6 september 2003 van 17.00 uur - 00.00 uur aan de Kastanjelaan 25 te Meteren.

---

____

Uitslag verkiezingen provinciale staten, 11 maart 2003

11 maart 2003 - De uitslag binnen de gemeente Geldermalsen bij de provinciale staten verkiezingen is bekend.
Het opkomstpercentage bedroeg 54,6%.

1


---


---


---


---


---


---


---


---

10


---

CDA

VVD

PvdA

Groen Links

D66

SGP

SP

Leefb. Gld.

Christen

LPF

Ned. Volks-

Geldig

Blanco

Totaal

De Groenen

Unie

Unie

Uitgebr.

1. Acquoy

87

60

31

15

15

24

16


---


---


---


---

264

264

2. Bsd Lingehof

217

89

100


---

14

12


---


---


---


---


---

461


---

462

3. Bsd Trefpunt

172


---

58


---


---

17

17


---


---

24


---

401

401

4. Beesd Jeugdgebouw

231

160


---

13

12

10

12


---


---

23


---

540

540

5. Buurmalsen

171

84

100

18

18

40

18


---

17

12


---

485

485

6. Deil Duifhuis

95

142

134

19

16

50


---


---

10

19


---

501

501

7. Deil Kerkestein

126

101

110

30

14


---


---


---


---

19


---

442


---

443

8. Enspijk

54

74

37


---

10

25


---


---


---

10


---

228

228

9. Gmls Gem. Huis

189

139


---

41

35

109


---


---

14

18


---

667

667

10. Gmls De Wieken

123

114

103

18


---

92


---


---


---


---


---

479

479

11. Gmls Trouwe Duif

92

105

108

20

13

89


---


---


---


---


---

449

449

12. Gmls Oost

115


---

123

16

26

132

13


---

14

16


---

557

557

13. Gmls Morgenster

92

81

135

34

13


---

14


---


---

15


---

484

484

14. Gmls Rode kruis

59

43

58


---


---

35


---


---


---


---


---

225

225

15. Gmls Ger. Kerk

167

87

137


---

13

75

19


---

10


---


---

529

529

16. Gmls SWO

119

90

153

16

14

63

17


---


---

12


---

496


---

498

17. Gellicum

42

35

31


---


---


---


---


---


---


---

130

130

18. Meteren school

159

207

166

19

20

98

14


---

12

25


---

725

725

19. Meteren Dorpshuis

116

70

87


---


---

69


---


---


---

15


---

385

385

20. Rhenoy

81


---

51

14

14


---

20


---

12

12


---

288


---

289

21. Rumpt

134

97

78

17

21

23


---


---


---


---


---

406

406

22. Tricht Belder

108

78

78


---


---

56

14


---


---

19


---

399

399

23. Tricht Op 't Hof

128

79

95

34

24

61

21


---

24

21


---

492

492

24. Gmls Woningbouwvereniging

52

41

127


---


---

32

15


---


---

15


---

297

297

Totaal

2929

2251

2265

402

324

1227

289

84

203

340

16

10330


---

10335

Percentage

28,35%

21,79%

21,93%

3,89%

3,14%

11,88% 2,80% 0,81% 1,97% 3,29% 0,15% 100,00% Opkomstpercentage: %
54,60%