Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Onderzoek naar kindersekstoerisme in Gambia

Onlangs heeft Terre des Hommes een onderzoek verricht naar kindersekstoerisme in Gambia en de betrokkenheid van Nederlandse toeristen. Uit het onderzoek zijn zeer sterke aanwijzingen naar voren gekomen dat Nederlandse toeristen betrokken zijn bij kindersekstoerisme in Gambia.

Al in 1996 startte Terre des Hommes een campagne tegen kindersekstoerisme. Onderdeel van deze campagne was, tot afgelopen zomer, de lobby richting Nederlandse overheid voor een vereenvoudiging in de vervolging van kindersekstoeristen. Recente wetswijzigingen hebben dit mogelijk gemaakt, zodat de Nederlandse wetgeving betreffende seksueel kindermisbruik nu in overeenstemming is met het VN Kinderrechtenverdrag .

Aanbevelingen

Nu is het volgens Terre des Hommes tijd voor de daadwerkelijke vervolging van Nederlanders die zich in Gambia, en op andere plaatsen, schuldig maken aan het seksueel misbruiken van een kind. Hiertoe zijn in het onderzoeksrapport concrete aanbevelingen geformuleerd.

Als kinderhulporganisatie stelt Terre des Hommes dergelijke schendingen van kinderrechten aan de kaak. Terre des Hommes komt op voor deze rechten en probeert regeringen te dwingen zich aan die rechten te houden. Daarnaast stelt Terre des Hommes de meest ernstige schendingen van kinderrechten publiekelijk aan de kaak door middel van campagnes.

* Klik hier om de samenvatting van het rapport te downloaden (Pdf-bestand, 72 kB)

---


---

Laatst gewijzigd: 20-03-2003