Ingezonden persbericht

Interwoven breidt content-managementplatform uit met nieuwe collaborative documentmanagementoplossing op basis van iManage

Interwoven en iManage bieden complete oplossing voor meer efficiency en kwaliteit van bedrijfsprocessen

Utrecht, 20 maart 2003 - Interwoven, Inc. (Nasdaq: IWOV), leverancier van Enterprise Content Management-oplossingen (ECM), heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met iManage, leverancier van collaborative content-managementoplossingen voor wereldwijd opererende organisaties. In het kader van deze alliantie leveren ze een volledig geïntegreerde, nieuwe generatie collaborative documentmanagementoplossing voor organisaties. Met 'Interwoven Collaborative Document Management (CDM) Solution powered by iManage WorkSite MP' kunnen bedrijven uit verschillende sectoren de samenwerking binnen teams en projecten faciliteren. Dit leidt tot betere projectefficiency en hogere kwaliteit bij de ontwikkeling van nieuwe producten, accountmanagement en projectmanagement.

"De trend is dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar applicaties die zowel content-management als het gemeenschappelijk gebruik van documenten ondersteunen", zegt Garth Landers, Senior Analist van Gartner, Inc. "De alliantie tussen Interwoven en iManage onderstreept het samengaan van twee krachtige deelgebieden die zo tegemoetkomen aan de marktvraag. Daarmee complementeren beide bedrijven elkaars expertise."

Organisaties willen de samenwerking tussen individuen, teams en organisaties verbeteren om de efficiency en kwaliteit van de bedrijfsprocessen te verbeteren. Dit betekent vaak het delen van content met interne en externe teams op verschillende manieren, zoals bedrijf-portals en
-applicaties. Zij hebben dus behoefte aan een oplossing die de gehele documentcyclus geschikt maakt voor samenwerking. Dit kan variëren van het informatie delen met teams en gestructureerde documentontwikkeling met goedkeuringstrajecten tot en met volledig geautomatiseerde en beveiligde publicatie van documenten en distributie.
De Interwoven CDM Solution bundelt de ervaring van twee marktleiders in een volledig geïntegreerde, op internet gebaseerde suite voor robuuste, schaalbare en collaborative documentbeheer binnen en buiten ondernemingen. Ook niet-technische medewerkers kunnen binnen een paar minuten een virtuele projectruimte voor teams opzetten met de volgende mogelijkheden.
* Samenwerking - gedeelde projectbestanden, agenda, e-maildiscussieleidraden, taaklijsten en traceeropties voor openstaande zaken.
* Documentbeheer - ad hoc en gesegmenteerd documentmanagement op basis van strikte beveiligingsprotocollen.
* Rapportage - complete rapportagemogelijkheden op project-, document- en workflow-niveau met standaard rapportageschermen. Deze oplossing is zeer geschikt voor bedrijven door de bewezen schaalbaarheid tot duizenden gebruikers en de inzet van open standaarden als J2EE en XML.
Beveiliging
"Als beveiligingsleverancier vinden wij de veiligheid en integratie van belang bij het aanmaken en delen van bedrijfskritische informatie tussen verschillende afdelingen en bij het beheer van onze content voor medewerkers, partners en andere betrokkenen", aldus Helen Kim, senior projectmanager van Network Associates, Inc. "Op basis van de samenwerking tussen Interwoven en iManage kunnen we onze samenwerkingsomgeving van iManage integreren met het content-managementplatform van Interwoven. Hierdoor kunnen we onze interne processen stroomlijnen en de productiviteit van onze medewerkers vergroten."

Beschikbaarheid
Interwoven CDM Solution powered by iManage WorkSite MP komt aan het einde van het eerste kwartaal van 2003 op de markt. De oplossing is beschikbaar in het Engels, Frans en Duits. Het systeem is op Unicode gebaseerd en ondersteunt alle taalformaten.