Socialistische Partij

12de congres

Kamerleden bij lokale acties

20-03-2003 * De oorlog is begonnen en uiteraard betekent dit dat wij de straat op gaan: niet alleen zaterdag in Amsterdam, maar ook vandaag, donderdag dus. In een groot aantal plaatsen gaan mensen de straat op om hun afschuw over de oorlog kenbaar te maken en hun medeleven met de slachtoffers te tonen.

De Kamerleden van de SP die in de gelegenheid zijn, zullen uiteraard bij deze bijeenkomsten aanwezig zijn. De SP roept iedereen die deze oorlog veroordeelt op om ook te komen en te laten zien dat de meeste Nederlanders niet achter deze ongegronde aanval staan. In de volgende plaatsen zal vanavond in ieder geval actie worden gevoerd:

AMSTERDAM 19.00 uur. Symbolische belegering Consulaat VS, Museumplein Amsterdam. SP-Kamerlid Harry van Bommel spreekt de deelnemers toe.

ARNHEM 19.30 uur. Verzamelen op Willemsplein voor tocht naar het oorlogsmonument. SP-Kamerlid Agnes Kant spreekt de deelnemers toe.

ASSEN EN HOOGEVEEN 20.00 uur. Demonstratie Koopmansplein in Assen en Hoogeveen.

BREDA 19.00 uur. Fakkelwake Grote Markt

DEN HAAG 19.00-20.00 uur. Demonstratieve wake Amerikaanse Ambassade, Lange Voorhout. SP-Kamerlid Krista van Velzen spreekt de deelnemers toe.

DEVENTER 17.00 uur. Demonstratie/fakkelwake De Brink.

EINDHOVEN 19.00 uur. Fakkelwake op het plein voor de Catharinakerk.

GRONINGEN 20.00 uur. Demonstratie op de Grote Markt.

HAARLEM 20.00 uur. Fakkelwake Grote Markt. SP-Kamerlid Arda Gerkens spreekt de deelnemers toe.

LEEUWARDEN 20.00 uur. Fakkelwake Waagplein.

LEIDEN 19.00 uur. Demonstratie op het Stadhuisplein. SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen spreekt de deelnemers toe. (Onder voorbehoud.)

NIJMEGEN 18.00 uur. Demonstratie Koningsplein.

ROTTERDAM 19.00 uur. Demonstratie bij het verzetsmonument Stadhuisplein.

TILBURG 19.00 uur. Demonstratie op de Heuvel in Tilburg.

zie ook Nog veel meer lokale activiteiten

zie ook Actueel nieuws uit het land