Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten District Bergen op Zoom

Donderdag, 20 maart 2003

Diefstal pallets
Dinteloord: Dinsdagnacht zijn van een bedrijfsterrein aan de Steenbergseweg 39 pallets gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Aanrijding met fietser
Bergen op Zoom: Woensdagochtend om 08.10 uur heeft een aanrijding plaatst gevonden tussen een fietser en een vrachtauto. Een 13-jarige inwoonster uit Bergen op Zoom, stond op de Halsterseweg vooraan in een groep fietsers / bromfietsers, te wachten voor het rode fietserverkeerslicht Uit getuigen verklaringen bleek dat iemand achter in de wachtende groep riep dat het verkeerslicht groen was, terwijl het nog rood was. Hierop stak het meisje de Randweg-West over en reed pardoes tegen een vrachtauto. De bestuurder van de vrachtauto, een 46-jarige inwoner uit Dinteloord, reed in de richting van de Randweg-Noord en kon het meisje niet ontwijken. Na behandeling in het ziekenhuis bleken de verwondingen gelukkig mee te vallen en kon het meisje weer naar huis.

Foutief treinkaartje
Bergen op Zoom: Op het station van de Nederlandse Spoorwegen in Bergen op Zoom is woensdagmiddag een 18-jarige inwoonster uit Zuid-Afrika aangehouden. De vrouw zat in de trein met een ongeldig treinkaartje en werd daarvoor door de conducteur beboet. De vrouw weigerde echter haar naam op te geven. De gewaarschuwde politie heeft haar vervolgens aangehouden. Op het bureau gaf de vrouw haar naam wel op. De conducteur heeft de vrouw op het politiebureau een bekeuring gegeven voor het reizen met een ongeldig treinkaartje. Hierop heeft de vrouw het politiebureau verlaten.

Vernieling auto
Hoogerheide: Woensdag is door een 34-jarige inwoner uit Krabbendijke aangifte gedaan van vernieling van zijn personenauto. De auto stond afgelopen weekend op de parkeerplaats voor de kerk in de Raadhuisstraat. De rechterzijde van de auto is beschadigd. Mogelijk is de schade veroorzaakt door een steen, die dichtbij het passagiersportier van de geparkeerde auto is aangetroffen. De hoogte van het schadebedrag is bij de politie onbekend.

Huiselijk geweld
Sint Willebrord: Woensdagavond is een 31-jarige inwoner uit St. Willebrord aangehouden in verband met mishandeling van zijn vrouw. De politie kwam de man op het spoor na een telefonische melding van het slachtoffer. Bij zijn aanhouding heeft de man zich hevig verzet. De politieagenten van team Rucphen hebben hierdoor gebruik moeten maken van `pepperspray`. De man is in verzekering gesteld en zal vrijdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris in Breda. In het kader van het Landelijke project "Huiselijk geweld" zijn er afspraken gemaakt met justitie. Het is niet de eerste keer dat de aangehouden persoon zich hieraan schuldig heeft gemaakt.

Brand in tuinhuis
Sint-Willebrord: In de Lijsterstraat is gisterenmiddag rond de klok van 17.00 uur een tuinhuisje af gebrand. De brand is ontstaan doordat het zoontje van de eigenaar van het tuinhuisje een barbecue had gebouwd en aangestoken. Het tuinhuisje brandde geheel uit, het tuinhuisje van de buren was licht geblakerd evenals enkele vierkante meters golfplaten van een naastgelegen bedrijf. De brandweer had de brand in enkele minuten onder controle.

Hennepkwekerij
Roosendaal: In een woning in Admiraal de Ruijterstraat is woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. Er zijn 250 hennepplanten en bijbehorend materiaal inbeslaggenomen. De plantjes waren volgroeid en zouden een dezer dagen worden " geknipt `. Alle hennepplanten zijn in de verbrandingsoven in Moerdijk vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd verkregen door het aftappen van stroom buiten de meterkast om. Een energiebedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal van stroom. De bewoner van de woning is gehoord. Hij heeft bekend en een dagvaarding meegekregen. De man moet zich later bij de rechter verantwoorden.

Softdrugs
Roosendaal: Bij een routine controle op de Antwerpseweg zijn woensdagavond twee Belgen aangehouden. Een 23-jarige inwoner uit Lier en een 20-jarige inwoner uit Borgerhout bleken in het bezit te zijn van 6 gram hennep. Na verhoor is het tweetal met een dagvaarding heengezonden. De drugs is inbeslaggenomen en zal worden vernietigd.

Woninginbrekers aangehouden Roosendaal: Woensdagavond zijn een 26-jarige inwoner uit Roosendaal en een 40-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Na een melding van een inbraak in een flatwoning in de Eikenlaan troffen politiemensen twee verdachten zittend aan op de bank in de woonkamer. De woning was al door het duo doorzocht en was een grote puinhoop. De verdachten zijn binnengekomen door een bovenlicht op het balkon open te breken. Beide mannen zijn inverzekeringgesteld.

Bron: Henk Snepvangers