Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA-jongeren herhalen: Nooit Meer Oorlog! (20/03/03)

Ronduit N-VA!, de jongerenbeweging van de Nieuw-Vlaamse Alliantie, is diep verontwaardigd over het eenzijdig optreden van de Amerikaanse regering in Irak. Met de Amerikaanse bombardementen op Irak schuiven de Verenigde Staten zowel het internationaal recht als de mensenrechten aan de kant. De jongste generatie Vlaams-nationalisten blijft echter trouw aan het IJzertestament en de vredesboodschap: Nooit Meer Oorlog!

Sedert het aantreden van het kabinet-Bush deed de oorlogszuchtige taal weer haar intrede in de Amerikaanse retoriek. Na jaren van dreiging is nu de oorlog begonnen die Bush zolang wilde. Dat de Verenigde Staten daarmee alle internationale organisaties en overeenkomsten naast zich neerleggen is een immense schande.

Saddam Hoessein en de Ba'th-partij hebben gedurende jaren volkeren en minderheden in Irak onderdrukt, daarover bestaat geen misverstand. Maar het is immoreel om ondemocratische regimes te bestrijden met ondemocratische middelen. Zulke logica betekent het failliet van de democratie; oorlog is geen optie.

Die boodschap hebben onze groot- en overgrootouders negentig jaar geleden op de meest tragische manier moeten leren. Hun boodschap aan de komende generaties was dan ook ondubbelzinnig: Nooit Meer Oorlog!. De N-VA-jongeren blijven die boodschap volmondig onderschrijven.

Auteur:
Erwin Verbeken, lid dagelijks bestuur
Koen Vaneecke, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Koen Vaneecke
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: koen.vaneecke@n-va.be
Url: www.ronduitnva.be