Nieuwsbericht

donderdag, 20 maart 2003, 16.40 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Vissersbootje gestolen
Egmond aan Zee, woensdag 19 maart 2003.
Woensdagmorgen ontdekte de eigenaar van een vissersbootje en een trailer dat deze combinatie was gestolen. De combinatie stond geparkeerd op de Zeeweg. Volgens de aangever moet de diefstal hebben plaats gevonden tussen dinsdagmiddag 16.00 en woensdagmiddag 14.15 uur. De boot is wit van kleur met hier en daar groene vlekken. Op de bodem liggen een aantal zwarte rubberen matten. Op de boot staat de naam Boet en het registratienummer EG 225. De trailer is van eigen makelij en heeft wielen met rode velgen. De as is van roestvrij staal. Op de trailer is een gele lier met twee handgrepen gemonteerd.

Vrouw van tas beroofd.
Alkmaar, donderdag 20 maart 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 19-jarige vrouw van haar tas beroofd. Dit gebeurde rond middernacht op het Fnidsen. De vrouw liep over deze straat toen zij werd ingehaald door twee jongens op een zilverkleurige scooter. Tijdens het passeren greep een van de jongens de schoudertas van de vrouw. Hierdoor brak het hengsel en de jongens verdwenen met de tas in de richting van het Waagplein. In de tas zat onder anderen een onbekende hoeveelheid geld, een mobiele telefoon en een aantal waardepapieren. Kort na dit voorval werd bij de politie een melding gedaan dat op de hoek van de Kennemerstraatweg - Nieuwlandersingel door twee jongens op een scooter was gepoogd een vrouw te beroven van haar tas. Dit was echter mislukt. Ook hier zouden de daders twee jongens zijn die op een scooter reden. Van de jongens is alleen bekend dat zij waren gekleed in een dikke jas. Eventuele getuigen van deze overvallen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Rijden onder invloed van alcohol
Castricum, donderdag 20 maart 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 33-jarige man uit Beverwijk aangehouden op de Stationsweg. De man reed daar met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 480 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

NOORDKOP

Inbraken in winkels
Den Helder, donderdag 20 maart 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in drie winkelpanden in Den Helder. In winkelcentrum "de Drooghe Bol" werd een steen door een etalageruit gegooid van een viswinkel en een snackbar. In winkelcentrum de Riepel aan de Middelzand werd ook een etalageruit van een winkel ingegooid. Het was de dief te doen om geld uit de kassa's.

Spookrijder
Wieringerwerf, donderdag 20 maart 2003.
Op donderdagmorgen omstreeks 03.20 uur werd een 80-jarige man uit Finland met zijn personenauto aan de kant gezet op de Rijksweg onder Wieringerwerf. De man had deelgenomen aan de seniorenkampioenschappen schaatsen in Alkmaar. Op weg naar huis, op de Afsluitdijk, was hij tot de ontdekking gekomen dat zijn jas nog in een hotel in Alkmaar lag. De man had zijn auto gekeerd en was teruggereden. Hij had niet in de gaten dat hij daardoor aan het "spookrijden" was.

Politie zoekt getuigen van aanrijding
Schagen, donderdag 20 maart 2003.
Rond 06.30 uur zijn twee personenauto's tegen elkaar aangereden op het kruispunt Westerweg/Hofstraat. Daarbij is een 46-jarige automobiliste uit Almere Buiten gewond geraakt aan haar hoofd. Zij is met een ambulance naar het MCA vervoerd. Ondanks aanwezigheid van verkeerslichten is de aanrijding ontstaan tussen de vrouw en een 54-jarige taxichauffeur uit Schagen. De politie doet een onderzoek naar de toedracht van het ongeval en roept daarom getuigen op die de aanrijding hebben zien gebeuren. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Diefstal graafbak
Schagen, dinsdag 18 maart 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag is een graafbak ontvreemd vanaf de Lijsterbesstraat in Schagen. Ter plaatse worden bestratingwerkzaamheden verricht. De graafbak hoort bij een minikraan die voor de werkzaamheden werd ingezet. Het betrof een Komac graafbak, type BS012-025NNN met een waarde van 400 Euro.

Explosieven opgeruimd
Den Hoorn, donderdag 20 ,aart 2003.
Op donderdagmiddag werden op het strand bij Den Hoorn een 25-tal koppen van luchtdoelgeschut en een brisantgranaat tot ontploffing gebracht door medewerkers van het EOC. De explosieven waren bij baggerwerkzaamheden nabij de Mok naar boven gekomen. Het betreft materiaal uit WOII.

WESTFRIESLAND

Alcoholcontrole
Zwaag, donderdag 20 maart 2003.
Op donderdagmorgen omstreeks 01.10 uur werd op het Munnikenwoud te Zwaag een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 30-jarige inwoner van Zwaag, bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 525 ugl. Dat is tweeëneenhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal.

Verkeerscontrole
Westfriesland, donderdag 20 maart 2003.
In het kader van regionale verkeersacties wordt de komende maanden verhoogd gecontroleerd op het gebruik van autogordels, zowel door bestuurders als passagiers (op voor- en achterbank) van personenauto's. Vandaag werd gecontroleerd op de Westerdijk en de Weel in Hoorn, het Westeinde in Venhuizen en op de Breestraat in Opmeer. In totaal werden er 61 bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen van een autogordel.

Inbrekers aangehouden
Enkhuizen, donderdag 20 maart 2003.
Door ingrijpen van getuigen konden vannacht drie inbrekers worden aangehouden bij een winkelpand aan de Westerstraat te Enkhuizen. De drie inbrekers (in de leeftijd van 15 tot 19 jaar en afkomstig uit Enkhuizen en Abbekerk) waren bezig een deur van een winkel te forceren. Toen dit niet lukte probeerden zij een etalageruit te vernielen. Deze bezigheden werd gezien door een getuige. Deze getuige waarschuwde enkele familieleden, die ter plaatse de inbrekers konden aanhouden. De gewaarschuwde politie heeft de verdachten overgenomen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Bij fouillering werden inbrekersgereedschappen gevonden.

Scharenslijpers
Enkhuizen, donderdag 20 maart 2003.
Vandaag werd aangifte gedaan door een 77-jarige inwoonster van Enkhuizen. Zij had afgelopen dinsdag een scharenslijper aan de deur gehad. Hoewel zij het niet helemaal vertrouwde, gaf zij toch een schaar en een mes af om te slijpen. Na een uurtje kwam de man terug met het geslepen materiaal. Kosten: honderdzestig euro. De politie waarschuwt voor de praktijken van scharenslijpers. Vaak berekenen zij de prijs voor slijpwerk aan de hand van geslepen aantal millimeters. Een laag klinkend bedrag kan voor een groot mes of een schaar dan als snel hoog oplopen. Mocht u toch uw scharen of messen willen laten slijpen, overtuig u dan eerst van de kosten van het slijpwerk.