Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/3)

Oosterhout, 20 maart 2003

Joyriding op motorfiets
GIESSEN : Op woensdag 19 maart omstreeks 17.30 uur zag de politie een 17-jarige jongen uit Giessen over de Groeneweg te Veen rijden. hHihI Hij reed op een motor met een snelheid van ongeveer 100 km/h per uur. Het ging om een licht motorfiets bedoeld om op circuits te rijden en niet voor de openbare weg. Bij controle bleek dat de jongen de crossmotor van zijn oudere broer had meegenomen zonder diens toestemming. Om minder op te vallen had hij het verzekeringsplaatjes van zijn defecte bromfiets op de achterkant van de motor gemonteerd. De motor is in beslag genomen en wordt technisch onderzocht. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt.

Nepstomerij laat waardeloze kleding achter DONGEN : Dinsdagavond rond 19.00 uur werd er aangebeld door de stomerij bij een woning aan de Esdoornstraat te Dongen. De uitgekookte stomerij-medewerker vroeg aan de bewoners of zij het stoomgoed van de buren in ontvangst wilden nemen. Als goede buur werd aan het verzoek voldaan en werd een bedrag van 15,- betaald, waarna de stomer het geld ging omwisselen. Hij kwam echter niet meer terug . Toen de bewoners de zak van de stomerij openden bleek er een waardeloos en versleten overhemd in te zitten. De politie is op zoek naar de nog onbekende dader.

Overval op cafetaria
WAALWIJK : Op dinsdagavond 19 maart 2003 is omstreeks 22.55 uur een gewapende overval gepleegd op een cafetaria aan de Baardwijksestraat in Waalwijk. De overvaller was gewapend met een pistool en droeg een bivakmuts. De in de cafetaria aanwezige eigenaar kon zelf weg komen door een achterdeur. Na zijn vlucht deed hij de deur op slot zodat hijzelf in veiligheid was. Omdat het bijna sluitingstijd was, waren er geen klanten meer in de zaak aanwezig. De politie was in zes minuten ter plaatse. Voordat de politie ter plaatse kwam was de overvaller al weer gevlucht. Het is niet bekend wat er precies gestolen is. Op 28 februari j.l. is hetzelfde cafetaria ook al overvallen. De recherche onderzoekt beide zaken momenteel. Voor de eigenaar is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Schoorsteenbrandje
WAALWIJK : In de schoorsteen van een woning aan de Gerard Davidstraat bleek omstreeks brand te zijn ontstaan. Deze werd kort daarop door de brandweer geblust. Dit gebeurde op 19 maart rond 19.15 uur.

Bijna brand in bedrijf
WAALWIJK : Bij een timmerbedrijf aan de Industrieweg bemerkte de eigenaar omstreeks 20.50 uur dat er rook in de bedrijfshal was. Bij controle bleek dat schaafsel, dat bij de schaafmachines lag, aan het smeulen was. Hierop is de brandweer gewaarschuwd. De brandweer doofde het smeulende schaafsel. Dit gebeurde op woensdagavond 19 maart omstreeks 21.00 uur.

Bromfietser fors in overtreding WAALWIJK : Een 20 jarige bromfietser uit Drunen werd 19 maart omstreeks 18.00 uur op de Groenewoudlaan betrapt op het rijden zonder helm. Tevens bleek dat zijn bromfiets een vermogen op kon brengen van 1,8 kw, terwijl maar 0,4 kw is toegestaan. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring evenals voor het niet voeren van gele platen.

Inbraak in woning
WAALWIJK : Er is ingebroken in een woning aan de Van Voorststraat. Men kwam de woning binnen door via een klepraam de achterdeur van binnenuit te openen. De hele woning werd doorzocht. Er werden diverse sieraden gestolen. De inbraak is gepleegd op woensdag 19 maart tussen 17.30 uur en 20.45 uur.

Bonnen bij rood licht controle WAALWIJK : De politie controleerde donderdagochten 20 maart wederom het verkeersgedrag bij de verkeerslichten op de kruising Midden Brabantweg op- afrit A-59 in Waalwijk. In een uur tijd reden vijfentwintig automobilisten door het rode licht. Zij kunnen allemaal een bekeuring van 86,- tegemoet zien.

Verkeersgedrag rond basisschool SPRANG-CAPELLE : De politie hield een parkeer- en gordelcontrole bij de basisschool "Willem Alexander" te. Drie ouders werden bekeurd omdat hun kinderen de autogordel niet droegen. Verder kregen drie foutparkeerders een bon. De controle vond plaats op donderdagochtend 20 maart tussen 08.30 en 09.00 uur op de Rembrandtlaan.

Inbraak bedrijfspand
RAAMSDONK : Donderdagmorgen 20 maart is een inbraak ontdekt in een winkel aan de Engelsewal in Raamsdonk. Uit een winkel werden diverse ruitersportartikelen (zadels, tuigwerk, tassen en rijkleding) weggenomen. Tevens werd er een personenauto, een zwarte Volvo S80 voorzien van het kenteken 55-FJ-RZ weggenomen. De inbraak is vermoedelijk gepleegd op donderdagmorgen 20 maart tussen 06.00 uur en 07.30 uur.

Snelheidscontroles
MADE : De politie hield snelheidscontroles in de gemeente Drimmelen. Op de Zuideindsestraat te Made reden 36 bestuurders te snel. De controle vond plaats op donderdag 20 maart tussen 10.00 en 12.30 uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur. Ook stond de radarapparatuur van 13.00 tot 15.30 uur aan de Zeggelaan te Terheijden. Van de 526 passanten waren er 18 in overtreding. De hoogste snelheid bedroeg 65 km per uur.

Milieuovertreding
RAAMSDONKSVEER : Uit luchtwaarneming vanuit een politiehelikopter is een milieuovertreding opgespoord. Bij een bedrijf aan de Zalmweg in Raamsdonksveer lag het bedrijfsterrein vol afval. Er lag een partij tegellijm in emmers, groenafval, grond, kinderfietsjes, plastic, autobanden etc. Ook lekte er olie uit opgeslagen olievaten de grond in. De politie maakte proces-verbaal op tegen het bedrijf op grond van de Wet Milieubeheer / Wet Bodembescherming. De directie van het bedrijf is gesommeerd om maatregelen te nemen.

Bron: Jeroen Steenmeijer