Politie Gelderland-Zuid







Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89






Datum Donderdag 20 maart



DISTRICT STAD NIJMEGEN



Diefstal auto

In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Neerbosscheweg een rode Volkswagen Polo met het kenteken NS-44-DG gestolen. Aangifte deed een 21-jarige inwoonster van Nijmegen.


Verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole woensdagmiddag op het Danielsplein zijn 22 automobilisten bekeurd voor diverse stafbare feiten waaronder 11x voor overschreden van de maximumsnelheid. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het bezit van een gaspistool. Tijdens de controle op de Energieweg in de avonduren, werden 23 bestuurders bekeurd. Tijdens de actie waarbij 17 agenten betrokken waren hebben 211 passanten meegewerkt aan een ademtest. Dit leverde geen overtredingen op.


Ongeval met letsel

Vanochtend is op de Broerdijk een aanrijding ontstaan tussen een 16-jarige bromfietser uit Nijmegen en een 21-jarige automobiliste uit Etten-Leur. De bromfietser stond voor de kruising met de Berg en Dalseweg en trok op. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en botste tegen de auto van de vrouw uit Etten-Leur. Door de aanrijding liep de bromfietser licht letsel aan zijn heup en been op.


DISTRICT TWEESTROMENLAND





Groesbeek- mishandeling

Afgelopen nacht is een 24-jarige inwoner van Groesbeek aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige inwoonster van Groesbeek in haar woning aan de Nijmeegsebaan met een mes te hebben gesneden ter hoogte van haar oor. De politie kreeg de melding dat in de woning iets niet in orde was. Ter plaatse trof de politie de man en vrouw aan. De man werd hierop aangehouden. De vrouw deed aangifte en haar verwondingen zijn behandeld. Vermoedelijk is een verschil van mening de aanleiding tot de mishandeling geweest.



DISTRICT DE WAARDEN



Vuren- woninginbraak

In een woning aan de Enk is gisteravond ingebroken. Vermoedelijk zijn de dieven via een deur de woning binnengekomen. Uit de woning zijn onder meer sieraden gestolen. Aangifte deed een 34-jarige inwoonster van Vuren.


Haaften- woninginbraak

In een woning aan het Stadsland is gisteren ingebroken. De dieven zijn via een deur de woning binnengekomen. Uit de woning zijn sieraden gestolen. Aangifte deed de 70-jarige bewoonster.


Zaltbommel- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Oude Bosscheweg is gisteren ingebroken. Door een raam open te breken zijn de dieven het pand binnengekomen. Het is nog niet bekend welke goederen uit het pand zijn gestolen. Aangifte deed een 50-jarige inwoner van Hurwenen.


Tiel- woninginbraak

Vannacht is in een woning aan de Gaard ingebroken. Via een deur zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is onder andere een mobiele telefoon gestolen. Aangifte deed de 55-jarige bewoner.


Dodewaard- snelheidscontrole

Gisteren is op de Bonegraafseweg, tussen 14.45 uur en 19.00 uur, een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 2131 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 176 bestuurders van voertuigen te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u waar 50 is toegestaan.


---- --