Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-03-2003
Persberichten districten Kerkrade/Heerlen Donderdag 20 maart 2003

Landgraaf, alcoholcontrole.
Woensdagavond 19 maart en donderdagmorgen 20 maart 2003 heeft in Landgraaf een alcoholcontrole plaatsgevonden. Een bestuurder bleek onder invloed zijn auto bestuurd te hebben.
De alcoholcontrole vond plaats tussen 23.00 uur en 01.00 uur. Alle 49 automobilisten dienden een alcoholblaastest af te leggen. Slechts bij een blaastest gaf de uitslag aan dat er alcohol in het spel was. Deze bestuurder, een 60 jarige inwoner van Landgraaf, werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag gaf een alcoholpromillage aan van 0.6 promille. De inwoner van Landgraaf kreeg een transactievoorstel van 190 euro aangeboden. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Heerlen, winkeldieven.
Een 49 jarige inwoner van Bocholtz is woensdagmiddag 19 maart 2003 omstreeks 15.40 uur door de politie aangehouden nadat beveiligingspersoneel van een groot meubelbedrijf aan In de Cramer te Heerlen op heterdaad werd betrapt bij een diefstal. De inwoner van Bocholtz liep met een tapijt met een winkelwaarde van 105 euro de winkel uit zonder aan de kassa af te rekenen. De diefstal werd echter opgemerkt door beveiligingspersoneel die de winkeldief buiten het bedrijf ter verantwoording riep. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal in het kader van snelrecht werd opgemaakt. Hij is gedagvaard om zich op 22 mei bij de Officier van Justitie te verantwoorden.

Een 26 jarige inwoner van Heerlen werd eveneens woensdagmiddag 19 maart 2003 op heterdaad betrapt bij een diefstal van twee koffiezetapparaten met een totale waarde van ruim 140 euro uit een winkel aan het Homerusplein te Heerlen. Zonder te betalen liep hij met beide apparaten de winkel uit maar werd door het personeel betrapt. De gewaarschuwde politie nam ook deze winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij werd in verzekering gesteld omdat het stelselmatige daderschap betrof (veelpleger) die inmiddels al schriftelijk gewaarschuwd was dat hij de volgende keer voorgeleid zou worden aan de Officier van Justitie.

Heerlen Mishandeling
In de Heldevierlaan in Heerlen werd op woensdagochtend een 16 jarige inwoner van Heerlen door drie personen mishandeld. Het slachtoffer fietste omstreeks 11.00 uur door de Heldevierlaan. Hij werd aangesproken door een andere persoon die volgens het slachtoffer duidelijk op ruzie uit was. Hij kreeg een klap tegen zijn hoofd, doch wist op zijn fiets te ontkomen om even later door twee anderen op een scooter, zwart met gele vlammen, klem te worden gereden. Het slachtoffer viel in een heg en kreeg vervolgens van het drietal nog een aantal klappen. Toen de benadeelde om hulp riep verdwenen zijn belagers in de richting van de Mezenbroekerweg. Het slachtoffer moest zich onder behandeling van zijn huisarts stellen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders.