Gemeente Aalsmeer


Nieuwsindex:
De burgemeester in dialoog met Aalsmeer
Startconferentie sociale activering in de gemeente Aalsmeer Uitslag verkiezingen Provinciale Staten 11 maart 2003 De burgemeester in dialoog met Aalsmeer
Vanaf dit jaar zijn burgemeesters wettelijk verplicht elk jaar een burgerjaarverslag uit te brengen. In het burgerjaarverslag rapporteert de burgemeester over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de kwaliteit van procedures op het gebied van burgerparticipatie. Kortom: het is het verslag van de burgemeester aan u over de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente en over de initiatieven die genomen zijn om de relatie burger-bestuur te verbeteren.

Het thema van het burgerjaarverslag is Dialoog. Centraal in de communicatie van de gemeente stond vorig jaar (en nog steeds) de dialoog met bewoners en andere doelgroepen. Om hier vorm aan te geven is onder andere de afdeling Wijkgericht Werken aan de slag gegaan. Maar er is meer gebeurd om de dialoog met de burger op gang te brengen en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Voor het burgerjaarverslag praat burgemeester Hoffscholte hierover met de wijkplatforms. Er wordt gesproken over de service van de gemeente, over veiligheid, over inspraakmogelijkheden en vooral ook over wat er beter kan. Hebt u ook suggesties voor verbetering van de dienstverlening van de gemeente, mail dan naar
info@aalsmeer.nl o.v.v. burgerjaarverslag.

Het burgerjaarverslag zal op 22 mei in de gemeenteraad worden besproken en wordt op vele plekken in Aalsmeer verspreid.

Uitslag verkiezingen Provinciale Staten 11 maart 2003 Aantal kiesgerechtigden: 17287
Opkomst: 8624 (49,89%)
Blanco stemmen: 10
Lijst nr.

Lijst naam

Stemmen 2003

percentage

Stemmen 1999

1
VVD

2334

27,1

2581

2

PVDA

1636

19

1126

3

CDA

2689

31,2

2097

4

GROEN LINKS

437

5,1

621

5

D66

423

4,9

464

6

SP

282

3,3

110

7

DE GROENEN/NOORD HOLLAND ANDERS

25

0,3

0

8

LEEFBAAR NOORD-HOLLAND

49

0,6

0

9

LEEFBAAR PROVINCIALE PARTIJ

33

0,4

0

10

AMSTERDAM ANDERS

5

0,1

0

11

OUDERENPARTIJ NCPN

39

0,4

0

12

NIEUWE COMMUNISTISCHE PARTIJ

4

0,05

0

13

LIJST PIM FORTUYN

300

3,5

0

14

NIEUWE TOEKOMST PARTIJ

8

1

0

15

CHRISTEN UNIE-SGP

350

4,1

0

Wilt u meer weten over de uitslagen per stembureau in Aalsmeer klik dan hier.

Startconferentie sociale activering in de gemeente Aalsmeer 6 maart jl. is er in de raadszaal van het gemeentehuis een startconferentie `sociale activering in de gemeente Aalsmeer' gehouden. Voor deze conferentie waren verenigingen en instanties uit Aalsmeer uitgenodigd. In totaal waren er deze avond 23 verenigingen gekomen.

Wat is sociale activering in het kort?
De gemeente heeft de wettelijke taak om voor hun werklozen een zogeheten `sluitende aanpak' te realiseren. Dit houdt in dat alle uitkeringsgerechtigden een traject richting werk dan wel richting sociale activering en zorg aangeboden moeten krijgen. Het gaat hier om mensen die door hun werkeloosheid in een sociaal isolement terecht zijn gekomen of om mensen die lang uit het arbeidsproces zijn geweest. Sociale activering kan de eerste stap zijn richting arbeidsmarkt. Het is bij veel van deze mensen van belang dat zij op vrijwillige basis weer kennis maken met een werkomgeving, of aan cursussen en/of andere activiteiten deelnemen. Dit zou heel goed kunnen als vrijwilliger bij een stichting of vereniging. Om dit traject goed te begeleiden heeft de gemeente Aalsmeer de AM groep in Hoofddorp benaderd om als bemiddelaar op te treden tussen de werklozen en de vrijwilligers.

Na de inleiding van wethouder T. van Kempen, een uitleg van de heer C. Bos (beleidsmedewerker van de gemeente Aalsmeer) en een toelichting van de heer M. de Lange (AM groep) werden de genodigden verdeeld over drie workshops.

Aan het eind van de avond kwamen de groepen weer bij elkaar in de raadszaal en werden de opmerkingen en vragen doorgenomen. Het enthousiasme onder de mensen viel direct op. Iedereen was bereid hier op een constructieve manier over mee te denken om werklozen nieuwe kansen te bieden.

Vervolgbijeenkomst 24 april 2003
Mede door dit enthousiasme is besloten om op 24 april 2003 deze startbijeenkomst te herhalen voor de verenigingen die nu niet de mogelijkheid hadden bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Uiteraard blijft het niet bij een startconferentie. In juni van dit jaar zal er met de verenigingen die 6 maart geweest zijn en 24 april nog komen een vervolgbijkomst worden gepland om de ideeën verder uit te werken.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over deze conferentie of aanwezig willen zijn bij de bijeenkomst van 24 april, dan kunt u contact opnemen met dhr. C. Bos van de gemeente Aalsmeer. Hij is te bereiken onder telefoonnummer 0297-387686.