Gemeente Den Helder

12-03-2003
Monumentencommissie

De Monumentencommissie geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd, advies in alle zaken die over monumenten gaan. De commissie kan beter worden omschreven als de commissie voor cultuurhistorische waarden, want monumentenzorg gaat ook over historische geografie en archeologie.
De monumentencommissie vergadert iedere maand. Omdat de vergadering twee weken na het aanleveren van de agenda plaatsvindt, kunnen de agendapunten nog wijzigingen. Heeft u vragen over de agendapunten, of andere vragen over cultuurhistorie, neem dan contact op met de beleidsmedewerker cultuurhistorie, mevrouw M.F. Laan. U kunt haar bereiken op maandag, dinsdag en donderdag op nummer 671 224.

Vergadering en agenda
De monumentencommissie vergadert op donderdag 20 maart om 09.00 uur in kamer 0.04 op de begane grond van het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. De vergadering begint met de inventarisatie van objecten met cultuurhistorische waarden in de rest van Den Helder, als vervolg op de sessie voor het Stadshart. Verder bespreekt men berichten uit de welstandscommissie, het Qualityteam Oude Rijkswerf Willemsoord, het projectteam Stadshart en de Stelling Den Helder. Vervolgens komen de aanvragen om monumentenvergunningen voor gebouw 43 en de hellingbaan naast gebouw 73 op de Oude Rijkswerf Willemsoord aan de orde. Ook bespreekt de commissie de wijze van restaureren van de watertoren aan de Middenweg en de conceptbeleidsnotas Cultuurhistorische waarden en Archeologie .