Ingezonden persbericht


Aan de redactie

Persbericht

Doorkiesnummer: (046) 4778015 Sittard, 14 maart 2003


Onderwerp: Intermediairendag - Armoede, ook
ons probleem

Op donderdag 20 maart a.s. vanaf 09.00 uur organiseert de gemeente in het Euregionaal Sport- en Congrescentrum aan de Sportcentrumlaan in Sittard een intermediairendag voor vrijwilligers en instanties in het sociaal-maatschappelijk werkveld. In het programma wordt voornamelijk aandacht besteed aan informatie over onder meer financiële regelingen, die overgedragen moet worden aan mensen met een minimum inkomen.

Circa 11% van de huishoudens in Sittard-Geleen moet van een minimum inkomen rondkomen. Armoede en sociaal isolement kunnen hiervan het gevolg zijn. Wethouder Frans Wagemans (Werk, Inkomen en Sport) is van mening dat deze groep inwoners een steuntje in de rug kan gebruiken: "De gemeente kent een aantal regelingen die voor nét dat beetje extra inkomen kunnen zorgen. Bij ons staan echter alleen inwoners geregistreerd die een uitkering ontvangen. Wij hebben instanties en vrijwilligers dus hard nodig om de rest van de minima voor ons te bereiken." De gemeente heeft een uitgebreide brochure met regelingen samengesteld om de vrijwilligers en instanties bij hun taak te ondersteunen. (De pers ontvangt de tekst van deze brochure tegelijk met dit persbericht op 14 /03/03 via e-mail).

Uitnodiging voor de pers
U bent van harte welkom tijdens de intermediairendag. Vanaf 09.45 uur is wethouder

F. Wagemans beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Indien u vragen aan de intermediairs wilt stellen, kunt u dat doen in de pauzes en na afsluiting van het programma.

Programma
9.00 uur Ontvangst met koffie en thee in de Boymans A+B zaal 9.30 uur Welkomstwoord door de dagvoorzitter mevr. E. Zits 9.40 uur Opening door drs. F.H.G.M. Wagemans, Wethouder Werk, Inkomen en

Sport van de gemeente Sittard-Geleen 9.45 uur Inleiding door J. Laemers over de bijzondere bijstand, het

gemeentelijk minimabeleid, huursubsidie en de vangnetregeling

huursubsidie
10.45 uur Korte pauze
11.00 uur Inleiding door R. Stakenborg, voorzitter van Stichting Sociaal

Overleg
11.15 uur Inleiding door J. Laemers over de Wet voorzieningen gehandicapten,

het Zorgloket en kwijtschelding gemeentelijke heffingen 12.15 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen
12.30 uur Lunch
14.00 uur Workshops
16.00 uur Plenaire terugkoppeling van de conclusies en aanbevelingen vanuit de

workshops
17.00 uur Einde programma en borrel


---