Gemeente Dordrecht


---

Gemeente betrekt inwoners bij ideevorming

Vincent Brinkhof
Op 20, 21 en 22 maart zijn inwoners van de Drechtsteden van harte welkom om hun visie op De Stadswerven te geven. Gedurende drie dagen heeft de gemeente een winkel in gebruik aan de Voorstraat 280. Bezoekers kunnen hier een enquête invullen. Ze kunnen zich laten inspireren door sfeerbeelden van voorbeeldprojecten. De voorstudies die eerder zijn tentoongesteld in het Energiehuis zijn te bekijken. Het open huis is open van 12 tot 17.00 uur en op koopavond tot 21.00 uur.

Het open huis is onderdeel van een communicatieprogramma dat ook een aantal werkateliers bevat. In groepen van ongeveer 15 personen kunnen genodigden, waaronder bewoners, jongeren, deskundigen, maar ook bestuurders discussiëren over verschillende thema's die van belang zijn voor De Stadswerven. De thema's zijn onder andere, water en bedrijvigheid, ruimtelijke kwaliteit, wonen en lifestyle, jongeren, leasure en vrije tijd.
De resultaten van de verschillende werkvormen komen in een manifest dat op 29 maart tijdens de slotbijeenkomst wordt aangeboden aan het gemeentebestuur. De slotbijeenkomst is in het Energiehuis en duurt van 15.00 uur tot 17.30 uur.