MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

19-03-2003
CNV en MKB-Nederland: Nederland moet snel daadkrachtig bestuurd worden
CNV en MKB-Nederland maken zich grote zorgen over de voortgang van de Kabinetsinformatie. Naast de groeiende internationale spanningen als gevolg van de dreigende oorlog in Irak, is sprake van een stagnerende sociaal-economische ontwikkeling in ons land. De werkloosheid neemt snel toe, de WAO is nog steeds een belangrijk probleem en er is dringend behoefte aan structurele verbeteringen van de Nederlandse economie. In dat kader doen CNV en MKB-Nederland een dringend beroep op de Kabinetsonderhandelaars op korte termijn een aantal vertrouwenwekkende stappen te zetten.

Feitelijk ontbreekt het in ons land al langer dan een jaar aan een daadkrachtig kabinet, dat op basis van een breed maatschappelijk draagvlak en in nauw overleg met sociale partners beleidslijnen uitzet gericht op economisch herstel. Dat op zich is al reden genoeg bezorgd te zijn over de politieke besturing van ons land.

CNV-voorzitter Terpstra en MKB-Nederland-voorzitter De Boer hebben er bij de onderhandelende partijen op aan gedrongen het hoofd koel te houden en hun verantwoordelijkheid voor de binnenlandse ontwikkelingen op korte termijn voluit te nemen.